eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Vigyázz, zuhanó körték!

Egy brit város egyik parkjában kötélkordonnal kerítettek el két körtefát, nehogy valakinek a fejére essen az érett gyümölcs. A helyiek nem értik a dolgot: a két körtefa ugyanis ötven éve áll a parkban, és még soha senki nem sérült meg a lehulló gyümölcstől.

"Figyelmeztetés: hulló körték" - ez a felirat olvasható a fák köré vont kordonon.

A worcesteri önkormányzat illetékesei azt mondják: egy bejelentés alapján jártak el, ami arra figyelmeztetett, hogy veszélyeztetheti az arra járók testi épségét a hulló gyümölcs.

A helyi hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy ha valaki tényleg megsérül, beperelheti őket. Az illetékesek szerint speciális körtefákról van szó, amelyeknek nagy fekete gyümölcse fél kilósra is megnőhet.

A környék lakói azonban ennek ellenére sem értik a dolgot: a fákon minden évben terem körte, de még soha senki nem sérült meg a lehulló gyümölcs miatt.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×