eur:
388.51
usd:
360.71
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ötven forintos túllépés miatt megszüntették bankszámláját!

Az egyik vezető brit bank megszüntette egy 15 éves fiú bankszámláját, és örökre eltiltotta a számlanyitástól, mert 11 pennyvel, azaz kevesebb mint 50 forinttal mínuszba ment.

Jerome Jacob, akinek két részidős állása is van az iskola mellett, egy újságot vett bankkártyájával. Mivel nem hitelkártyáról van szó, elméletileg lehetetlen lett volna többet költenie, mint amennyi a számláján volt, így fel sem merült benne, hogy nincs meg az újság fedezete.

Csak akkor derült fény a 11 penny-s túllépésre, amikor megjött a banktól a számlakivonat. Ekkor Jerome rögtön be is ment a bankba, hogy befizesse a pénzt, de már letelt a 30 napos türelmi idő, így nem fogadták el a pénzt, inkább megszüntették a számlát.

A fiú édesapja is megpróbált szót érteni a bankkal, ám azt mondták neki: a fia kockázatot jelent a bank számára, így később sem nyithat számlát.

"Az HSBC évente sok millió fontos profitot termel, nem hiszem, hogy a 11 pennys tartozás akkora fenyegetést jelentett volna számukra" - vélekedett Neville Jacob.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×