eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Egy rejtélyes, elhagyott vitorlást találtak a Földközi-tengeren

Egy 300 ezer fontot, azaz több mint 120 millió forintot érő vitorlás jacht üresen hánykolódott a Földközi-tengeren. A kétárbocos hajón sem név, sem más azonosító jel nem szerepel. Fedélzetén félig megevett ételt, térképeket, egy halom ruhát és egy lyukas gumicsónakot találtak.

A vitorlás Szardínia partjainál sodródott, veszélyesen közel a sziklákhoz, amikor rátalált a parti őrség.

Találtak ugyan egy táblát a hajón Bel Amica felirattal, de ilyen néven sehol nem tartanak nyilván vitorlást.

"Úgy tűnt, mintha nagyon gyorsan hagyták volna el a hajót. Lehet, hogy kalózok támadták meg, nem tudjuk" - mondta a parti őrség szóvivője.

A történet kísérteties módon hasonlít a Marie Celeste történetére, amely még 1872-ben New Yorkból Olaszországba tartott, és Portugália partjainál találtak rá üresen hánykolódva.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×