eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Aranyat keres egy volt neonáci kertjében egy internet-szolgáltató

Az Egyesült Államokban felássa egy volt neonáci szüleinek kertjét az AOL internet-szolgáltató, elrejtett aranyrudak után kutatva. A férfi, akinek nemrégiben nyoma veszett, 12,8 millió dollárral, azaz, 2,7 milliárd forinttal tartozik. Az összeget a bíróság ítélte meg a cégnek, miután a 28 éves férfi társaival kéretlen emailekkel, vagyis spamekkel árasztotta el a szolgáltató előfizetőit.

Davis Wolfgang Hawke és társai havi 600 ezer dollárt, vagyis közel 130 millió forintot kerestek pornográfiát, fogyókúrás tablettákat, lakáskölcsönöket és pénisznagyobbító szereket hirdető kéretlen emailjeikkel, amelyből az AOL szerint több milliárd jutott el előfizetőihez.

Az AOL azt állítja: bizonyítékuk van arra, hogy a fiatalember arany és platina rudakat vásárolt a spamekből származó profitból. A cég úgy gondolja: az aranyat Hawke szülei házának kertjében ásta el.

A család szerint azonban nevetséges a feltételezés. Õk úgy gondolják, hogy a New Hampshire-i síközpont környékén rejthette el fiuk az aranyat.

Az AOL ennek ellenére nekiáll az ásásnak. A cég illetékese azonban kiemelte: nem úgy kell elképzelni a folyamatot, mint valami kincsvadászatot, hiszen a hatóságok irányítják majd a módszeres keresést.

Az ügyben az AOL már lefoglalt 20 ezer dollárnyi, azaz 4,3 millió forintnyi aranyat, 75 ezer dollár, vagyis több mint 16 millió forintnak megfelelő készpénzt, és egy Hummer H2-es gépkocsit Hawke partnerétől, Braden Bournevaltól, aki megegyezett a céggel.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×