eur:
392.34
usd:
353.49
bux:
72381.97
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Az FKF Zrt. munkatársai mossák az Árpád hidat 2017. szeptember 17-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely nagytakarításba kezd az önkormányzati cégeknél

A fővárosi cégek igazgatósági pozícióinak kétharmados, valamint a felügyelőbizottsági tisztségek minimálisra csökkentésére tesz javaslatot Karácsony Gergely újraválasztott főpolgármester.

Karácsony Gergely csütörtökön a Facebook-oldalán jelentette be a következő ciklusra vonatkozó tervét, amely szerint a felügyelőbizottsági tisztségek számát a törvényi minimumra szorítaná le, továbbá nyílt pályázatot írna ki minden fővárosi cég valamennyi igazgatósági és felügyelőbizottsági posztjának betöltésére, valamint az olyan cégvezetői pozíciókra, ahol a fővárosi önkormányzat hatáskörébe tartozik a kinevezés.

„Csak olyanok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek a szükséges végzettséggel és tapasztalattal – párttagkönyvet viszont senkitől nem kérünk”

– írta a főpolgármester.

Karácsony Gergely kifejtette: a beérkezett nyilvános pályázatok, a szóbeli meghallgatások és a közgyűlésbeli frakciókkal való egyeztetés után teszi meg személyi javaslatait a Fővárosi Közgyűlésnek, mégpedig úgy, hogy az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok legalább egyharmada nő legyen.

Bejegyzése szerint alapvetően elégedett a jelenlegi cégvezetők munkájával, de – mint írta – „mindig érdemes megnézni, hogy van-e jobb jelölt egy tisztségre”.

„Politikai kérésre se kinevezni, se kirúgni nem fogok senkit. Csak az számít, hogy a fővárosi cégek minél jobban működjenek. A jelenlegi cégvezetőket ezért arra kérem, hogy ők is nyújtsák be a pályázatukat” – írta a főpolgármester.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
A fehérorosz légierő lőtt le két orosz drónt, Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött – Háborús híreink csütörtökön

A fehérorosz légierő lőtt le két orosz drónt, Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Közben folytatódik az orosz előretörés a Donbaszban: az orosz haderő több kistelepülést is elfoglalt Vuhledár térségében és ismét nekimentek a megerősített védelmű kisvárosnak. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×