eur:
395.09
usd:
353.36
bux:
73402.38
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
Nyitókép: Pixabay.com

Áll a forgalom a Keleti pályaudvaron: se ki, se be

A vasárnap este kisiklott InterCity műszaki mentése folyamatosan zajlik, de nem tudni, mikor indulhat újra a forgalom a főváros legforgalmasabb pályaudvarán.

A Keleti pályaudvar - bizonytalan ideig - nem indít és nem fogad vonatokat a vasárnap esti baleset miatt, a vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak - közölte hétfő reggel a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint ezért hosszabb eljutási időre kell számítani. Továbbra is tart a műszaki mentés a baleset helyszínén.

A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését, hogy mielőbb megindulhasson a forgalom.

Ismertetésük szerint a vasúti jegyek érvényesek az M2-es, M4-es metró és a H8-as HÉV teljes vonalán, valamint Kőbánya felső állomás eléréséhez a 23-as és 24-es villamoson a Keleti pályaudvar és az Orczy tér között, a 37-es és 37A villamoson a Magdolna utca és Kőbánya felső vasútállomás között, Rákos vasútállomás eléréséhez az Örs vezér terétől a 97E, 161-es, 161E, 168E, 169E buszon (a 97E és a 169E járat is megáll Rákosnál).

Pótlóbuszok közlekednek a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) - Kőbánya felső (Albertirsai út) - Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak. A változás számos vasútvonalat érint, melyekről az utasok a Mávinform oldalán tájékozódhatnak.

Vitézy Dávid közlekedési szakember, korábbi közlekedési államtitkár, főpolgármester-jelölt Facebook-bejegyzésében kommentálta a történteket. Azt írja: "természetesen senki nem tudhatja még, hogy mi történt pontosan a Keletiben ma este, és mi okozta a kolozsvári InterCity kisiklását. Az viszont biztos, hogy sokkal nagyobb baj is lehetett volna ebből, ha a két vonat össze is ütközik a kisiklás következtében - ez nem perceken, hanem csak másodperceken múlt."

Azt is megjegyzi, hogy

mindhárom budapesti fejpályaudvar és az oda vezető vasúti infrastruktúra is rémes állapotban van, ezért született meg két éve Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia és abból számos beruházás terve.

Hozzáteszi, "Lázár János építési és közlekedési miniszter a sok elvégzett munka ellenére az összes előkészítés alatt álló budapesti vasúti beruházást leállította, a Keleti pályaudvarra vezető szakaszok felújításának tervezését pedig a már megszerzett uniós pénzek ellenére visszamondta".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Bajban Oroszország? - Kétségbeesett trükközés derült ki

Bajban Oroszország? - Kétségbeesett trükközés derült ki

Egy szankciókkal sújtott cseppfolyósított földgázszállító tartályhajó a jelek szerint átpakolta orosz rakományát egy másik hajóra a Földközi-tengeren - a nem mindennapi és veszélyes művelet jól mutatja, Moszkva milyen messzire megy el az amerikai intézkedések kijátszása érdekében, írja a Yahoo Finance. A háború kitörése óta a fő piacnak számító Európai Unió fokozatos leválásának köszönhetően jelentősen megcsappant Oroszország fosszilis energiaexportja, az újabb szankciók pedig egyre inkább megnehezítik a termékek kivitelét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×