eur:
394.03
usd:
352.76
bux:
72972.08
2024. augusztus 27. kedd Gáspár
Nyitókép: Unsplash

Kezd feléledni a Keleti pályaudvar

A vonatok nagy részét már fogadja az állomás.

A Keleti pályaudvar bevezető vágányain kedd reggelre befejezték a helyreállítási munkálatok nagy részét, Kőbánya felső felé már mindhárom vágányon zavartalan a forgalom, Ferencváros felé (Kelenföld felé) az egyik vágányon már közlekedhetnek a vonatok, a másik vágány várhatóan déltől lesz használható - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

A közlemény szerint már az újszászi és a hatvani vonal elővárosi vonatai is, valamint a pécsi és kaposvári IC-k is a teljes útvonalon, a Keleti pályaudvarig közlekednek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Keleti pályaudvar és Rákos között már nem indulnak pótlóbuszok, a H8-as (gödöllői) HÉV-en, valamint a Kőbánya felső és Rákos állomás eléréséhez ajánlott BKK-járatokon már nem érvényesek a vasúti jegyek.

Az S76-os vonatok mindegyike is már Rákosig közlekedik - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy a pályaudvar bevezető vágányain fennálló korlátozás miatt néhány vonatnál 5-10 perces késésekre, a megszokottnál hosszabb várakozásra kell számítani.

A Keleti pályaudvar előtt vasárnap este kisiklott a Claudiopolis nevű, Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija. A balesetben senki nem sérült meg, de azóta jelentős fennakadások voltak a vasúti közlekedésben.

Címlapról ajánljuk
Mobilkorlátozás az iskolában - Indul a tanév, összecsapnak az érvek

Mobilkorlátozás az iskolában - Indul a tanév, összecsapnak az érvek

Az NKE Nemeskürty István Tanárképző Kar rektori megbízottja szerint előremutató az iskolai mobiltelefon-használatot korlátozó hazai szabályozás. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a jogalkotói szándék érthető, de a rendelet túlbonyolított. A köznevelésért felelős helyettes államtitkár az InfoRádióban azt mondta: a rendelet célja nem a digitális eszközök elzárása, hanem a használatuk tudatosabbá tétele.

Egészen merész javaslat is van a német menekültpolitika szigorítására

Kevesebb mint három hónappal a baden-württembergi Mannheim városában május utolsó napján történt, egy 29 éves rendőr halálát követelő késes merénylet után újabb, a mannheiminél is is kegyetlenebb merénylet történt az észak-rajna vesztfáliai Solingen városában. A mannhemi merénylet hullámai még le sem csillapodtak, sőt, a solingeni terror után még magasabbra csaptak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
Két kellemetlen gazdasági adat is érkezett ma Németországból

Két kellemetlen gazdasági adat is érkezett ma Németországból

A második negyedévben 0,1%-kal csökkent a német GDP az előző negyedévhez képest, éves alapon pedig stagnált a kiigazított adatok szerint – közölte a végleges adatokat kedden reggel a német statisztikai hivatal. Ezzel párhuzamosan a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet szeptemberre vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe érdemben tovább romlott, ezen belül a jövedelmi várakozások meredeken romlottak, és ez arra utal, hogy a háztartási fogyasztás a továbbiakban is gyengélkedhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×