eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Nyitókép: Facebook/Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Belefulladt egy férfi a Balatonba

Az ajkai férfi egy matracon fekvő nő után úszott, amikor megtörtént a tragédia. Ő a nyári szezon első áldozata.

Belefulladt egy középkorú ajkai férfi a Balatonba Szigligetnél vasárnap késő délután – írja a veol.hu.

A portál úgy értesült, hogy a férfi egy matracon fekvő nőt szeretett volna megközelíteni, akit elsodortak a hullámok. Batta Zsolt Iván rendőr-főhadnagy, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette ezt és hozzátette: a férfi este hat körül tűnt el a vízben. A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Az MTI információi szerint az elsodródott nő az ajkai áldozat felesége volt, aki szerencsésen partot ért.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője felidézte: idén a téli-tavaszi időszakban már történt két haláleset a Balatonban, de ezek egyike sem volt "klasszikus vízbe fulladás". Az egyik időskori rosszulléthez, a másik öngyilkossághoz köthető.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az elmúlt hétvégén 44 hazai strandon láttak el szolgálatot a vízimentők, több tucat könnyű sérültnek segítettek. Többek között a parttól túl távol kerülő vízibicikliző családot és kajakozó fiatalokat kellett kimenteniük, valamint meghibásodott hajókat és homokpadra futott vitorlást is kivontattak a helyi kikötőkbe.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nemrég a honlapján egy másik veszélyre is figyelmeztetett: a Balaton medrében, néhány száz méterre a parttól húzódik egy árokszerű képződmény, az úgynevezett marásvonal. Ez főleg a déli parton okozhat bajt, akár életveszélybe is sodorhatja azt, aki nem számol vele. A marásvonalat ráadásul nem jelzi bója, ezért a strandolóknak tudatosítaniuk kell magukban, hogy létezik ez a veszélyforrás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 21. 09:29
×
×
×
×