eur:
390.56
usd:
358.29
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Gyerekeket is mentettek a Balatonból - erős volt a hétvége

Beindult a szezon, ez megfigyelhető a balatoni vízimentők hétvégi programján is.

Az elmúlt hétvégén már 44 strandon láttak el szolgálatot vízimentők, több tucat könnyű sérültnek segítettek - olvasható a vízimentők közösségi oldalán.

A mélyvízi mentési szakág eszközmentést és bajbajutottak mentését is végezte a Balatonon. Két alkalommal is motormeghibásodás miatt vontattak hajókat egy-egy kikötőbe, valamint Balatonlelle előtt egy homokpadra futott vitorlást vontatott le Alfa nevű mentőhajuk személyzete a mélyvíz felé.

Miközben tartottak vissza állomáshelyükre, észrevették, hogy egy vízibicikliző család távolabb került a parttól, mint azt a jogszabály engedi, ráadásul a felnőttek mellett 4 pici gyermek is van az eszközön. Mentőmellényt senki nem viselt, még az óvodás korú gyermeken is csak karúszó volt.

Elmagyarázták nekik, hogy ez nagyon veszélyes, amit a szülők szerencsére azonnal megértettek, és ki is bicikliztek a partra.

Később három kajakozó kamaszgyermek mentését végezték a Fonyód előtti vízterületen, akik szintén jóval távolabb kerültek a parttól, mint ahogyan azt a jogszabály engedi. A három fiú mobiltelefon nélkül indult útnak, és az egyik kajakba elkezdett beszivárogni a víz. Szerencsére egy vitorlás a közelben haladt el, és pusztán figyelmességből megkérdezte őket, hogy minden rendben van-e. A vitorlás vezetője riasztotta a mentőket.

Az egyik szárazföldi mentőegység is szolgálatba állt a hétvégén, egy magasból leesett kisgyermekhez riasztották őket, fejsérüléssel szállították kórházba a gyereket.

Egy gumimatracon elsódródott nőt is mentettek, közösen horgászokkal és a balatoni vízirendészettel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai háborúban nem lehet biztosan tudni, hogy a felek mekkora veszteségeket szenvednek el a harctéren, a számokat csak tippelni lehet. A ritka kivételek egyike, hogy valamelyik harcoló fél adatokat oszt meg erről. Most az ukránok kivételt tettek egy településért vívott csatával kapcsolatban – írja az Ukrajinszka Pravda. Kiadta napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) az ukrajnai háborúról, amelyben ezúttal – mások mellett – Dmitrij Medvegyev kijelentéséről és az orosz sajtóról írnak. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×