eur:
395.94
usd:
369.98
bux:
0
2024. június 26. szerda János, Pál
Vendégek egy vendéglátóhely teraszán a budapesti Bálnánál 2020. május 18-án. A koronavírus-járvány miatti korlátozásokat a kormány először május 4-én enyhítette Pest megyét kivéve vidéken, ismét kinyithattak az éttermek és kávézók teraszai, kerthelyiségei. Május 14-től Pest megyére is a többi megyével azonos szabályok vonatkoznak, május 18-tól Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, és megkezdődik az intézkedések fokozatos enyhítése.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Eredményvárók - helyszíni körkép este 10 után

Lassan csordogálnak a fővárosi eredmények, az LMP bízik a magas részvételben, a Bálnánál Gulyás Gergelyt várják. Az InfoRádió helyszíni tudósítóinak beszámolói az egyes eredményváró helyszínekről.

A kormánypártok politikusai egyelőre nem adnak interjút a Bálnában megjelent újságíróknak. A sajtós munkatársak az InfoRádióval azt tudatták, 10 óra után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozik majd valamikor, az épület előtt sörpadokat helyeztek ki. A késlekedés összefügghet az adatok érkezésének lassúságával, illetve azzal, hogy az eredmények összeérnek lassan az EP-választási eredményközléssel.

A DK eredményváróján és a Merlin Színházban (Karácsony Gergely eredményvárója) hasonló a helyzet, a Városháza parkban viszont óriáskivetítőn lehet követni az érkező részeredményeket. A megjelentek hangos pfujolással fogadták a kivetítőn megjelent azon információt, mely szerint Karácsony Gergely 4-5 százalékos hátrányban van Vitézy Dáviddal szemben.

Az LMP-nél az InfoRádió helyszíni információi szerint abban bíznak, hogy a magas részvételi arány a fővárosban vezetőváltó hangulatot jelez előre. Vitézy Dávid sem érkezett még meg a helyszínre, csak 11 óra után várható, de a Facebookon "jó versenynek" nevezte a választási vetélkedést Karácsony Gergellyel.

A Tisza párthoz 7 órakor megérkezett Magyar Péter és a propagandát bírálta. Tarr Zoltán EP-képviselőjelölt az InfoRádiónak nyilatkozva megjegyezte, "ismét partiképessé tenné Magyarországot". Magyar Péter este 11 óra tájban nyilatkozhat újra.

A Mi Hazánknál is spájzban van még a pezsgő helyszíni információnk szerint.

Címlapról ajánljuk
Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Az EP-választás megmutatta a német politikai erőviszonyokat, a kormánypártok kisebbségbe kerültek, de így sem számít előre hozott választásokra Kiss J. László. A Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az AfD jövőjéről, a lehetséges kancellárjelöltekről és arról, hogy a sorkötelezettség miért nem nyerő téma Németországban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×