eur:
394.14
usd:
369.74
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Megvan a Kúria kegyelmi ügy miatt folytatott vizsgálatának eredménye

Azt vizsgálták, hogy szabályos volt-e, hogy a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóiratban megjelent a kegyelmi ügy kirobbanásához vezető határozat.

Varga Zs. András, a Kúria elnöke a múlt héten felfüggesztette a folyóirat szerkesztését és kiadását, és belső vizsgálatot indított, hogy tisztázza a kegyelmi ügyet kirobbantó döntés közzétételének körülményeit. Mint ismert, a Kúriai Döntések és Bírósági Határozatok című szakmai folyóiratban egy vidéki ügyvéd akadt rá a K. Endrének kegyelmet adó döntésre.

"A vizsgálat eredményeként megállapítható, hogy a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóirat 2024/1. számában megjelent 3. sorszám alatti határozat közzététele szabályos volt, és megfelelt a több évtizedes szakmai szerkesztési és közzétételi elveknek" – olvasható a kúriai vizsgálati jelentésben. A vizsgálat dokumentációját közzétették a Kúria honlapján, amihez egy elnöki tájékoztatót is hozzáfűztek - vette észre az Index.

A tájékoztatóban Varga Zs. András, a Kúria elnöke arról ír, hogy az ügyet kirobbantó 444.hu által felvetett kérdések miatt rendelte el a vizsgálatot, és függesztette fel a lap szerkesztését is.

"A Kúria elnökeként nem vagyok tagja a szerkesztőbizottságnak, ezért a kérdésekre saját tapasztalataim alapján nem tudtam válaszolni. A válaszokat csak igazgatási vizsgálat alapján tudom megadni. A vizsgálat a szerkesztés felfüggesztését természetszerűleg vonta maga után" – írta az elnök.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×