eur:
389.32
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Megvan a Kúria kegyelmi ügy miatt folytatott vizsgálatának eredménye

Azt vizsgálták, hogy szabályos volt-e, hogy a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóiratban megjelent a kegyelmi ügy kirobbanásához vezető határozat.

Varga Zs. András, a Kúria elnöke a múlt héten felfüggesztette a folyóirat szerkesztését és kiadását, és belső vizsgálatot indított, hogy tisztázza a kegyelmi ügyet kirobbantó döntés közzétételének körülményeit. Mint ismert, a Kúriai Döntések és Bírósági Határozatok című szakmai folyóiratban egy vidéki ügyvéd akadt rá a K. Endrének kegyelmet adó döntésre.

"A vizsgálat eredményeként megállapítható, hogy a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóirat 2024/1. számában megjelent 3. sorszám alatti határozat közzététele szabályos volt, és megfelelt a több évtizedes szakmai szerkesztési és közzétételi elveknek" – olvasható a kúriai vizsgálati jelentésben. A vizsgálat dokumentációját közzétették a Kúria honlapján, amihez egy elnöki tájékoztatót is hozzáfűztek - vette észre az Index.

A tájékoztatóban Varga Zs. András, a Kúria elnöke arról ír, hogy az ügyet kirobbantó 444.hu által felvetett kérdések miatt rendelte el a vizsgálatot, és függesztette fel a lap szerkesztését is.

"A Kúria elnökeként nem vagyok tagja a szerkesztőbizottságnak, ezért a kérdésekre saját tapasztalataim alapján nem tudtam válaszolni. A válaszokat csak igazgatási vizsgálat alapján tudom megadni. A vizsgálat a szerkesztés felfüggesztését természetszerűleg vonta maga után" – írta az elnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×