eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Woman student sitting at college library and studying. Girl reading notes at college campus.
Nyitókép: jacoblund/Getty Images

Fontos határidő jár le a diákoknak – a szülők nem mulaszthatják el

Szerdán éjfélig kell beadni a középfokú oktatási intézményekbe az érintett általános iskolások jelentkezési lapjait. A részletekről Brassói Sándort, az Oktatási Hivatal elnökét kérdeztük.

A középfokú intézményekbe a jelentkezés február 21-én zárul – hívta fel a figyelmet Brassói Sándor az InfoRádióban, hozzátéve: miután jogvesztő határidőről van szó, a gondviselőknek nagyon oda kell figyelniük erre a dátumra, de az Oktatási Hivatal, még inkább az általános iskolák mindent megtettek annak érdekében, hogy a szülőket tájékoztassák a tudnivalókról.

Az Oktatási Hivatal elnöke ismertette, hogy a jelentkezési lapokat azok a tanulók esetében, akik az általános iskola nyolcadik évfolyamán tanulnak, az általános iskolák töltik ki a szülőkkel folytatott egyeztetés alapján. A szülő aláírása a hitelesítés, utána az Oktatási Hivatal rendszerébe az általános iskolák töltik fel a végleges adatokat – magyarázta. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozók esetében a jelentkezési lapot a szülőknek kell kitölteniük:

  • vagy az Oktatási Hivatal elektronikus adatkitöltő rendszerén keresztül, amihez ügyfélkapus hitelesítés szükséges,
  • vagy letölthető és kinyomtatható a szükséges adatlap, amit aztán a meghatározottak szerint kell megküldeni az OH-nak, valamint a középiskoláknak.

Ha az elektronikus kitöltést választjuk, akkor a szoftver beállításokkal segíti a kitöltést, garantálva, hogy hibátlan felvételi jelentkezési adatlap érkezzen a hivatal rendszerébe – jegyezte meg Brassói Sándor, hozzátéve: azokat a bizonyítványoldalakat, amelyek alapján a szülő kitöltötte a jelentkezési lapot, a felvételit követően a kiválasztott iskolában kell majd bemutatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×