eur:
396.23
usd:
354.48
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Jelentős amerikai küldöttség érkezik az országba vasárnap

A kétpárti kongresszusi delegáció a NATO-t és Magyarországot érintő stratégiai kérdésekről fog tárgyalni.

A látogatásra valószínűleg azzal összefüggésben kerül sor, hogy Magyarország az egyetlen NATO-tagállam, amely még nem hagyta jóvá Svédország csatlakozását - írja a Reuters alapján a Portfolio.

Az országgyűlés február 26-án ül össze először, nyugati számítások szerint akkor szavazhatnak a ratifikációról is. Pénteken az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége azt írta:

"Február 18-án, vasárnap az Egyesült Államok szenátorainak kétpárti küldöttsége Magyarországra utazik, egy a NATO és Magyarország előtt álló stratégiai kérdésekre összpontosító misszióban".

David Pressman nagykövet korábban kijelentette, Svédország NATO-csatlakozása olyan kérdés, amely az Egyesült Államok nemzetbiztonságát és szövetségi rendszerének biztonságát is közvetlenül érinti.

A szenátori küldöttség tagja lesz a Szenátus NATO Megfigyelő Csoportjának két társelnöke, Jeanne Shaheen és Thom Tillis, valamint a Külügyi Bizottság két tagja, Chris Murphy és Chris Van Hollen.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×