eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

Profi kármentésről beszélt Török Gábor Novák Katalin lemondása kapcsán

"Profi kármentést láttunk" - mondta Török Gábor politológus a Novák Katalin lemondása utáni helyzetről.

"Mint amikor egy rákos szövetet a megfelelő következetességgel és kíméletlenséggel kivágnak. A hatalomgyárban jól érzékelték az elmúlt napokban, hogy a Novák Katalin által adott kegyelem egy valóban életveszélyes ügy, aminek a lehető leggyorsabb megoldása ez a fajta sebészi kimetszés vagy amputáció” – értékelte Novák Katalin lemondását Török Gábor elemző a Telexnek.

Abban nem lehetünk egészen biztosak, hogy ez az összes ezzel kapcsolatos problémát megoldja - tette még hozzá.

Úgy látja, hogy a kegyelmi ügy Orbán Viktor megfogalmazása szerint is a Fidesz politikájának szíve közepét találta el.

Ez a kegyelmi eset egyáltalán nem megosztó ügy, ahogy Novák Katalin mondta a kegyelmi ügyekről.

A Fidesz megmérte a lehetséges következményeket és Orbán Viktor megszólalása után egyértelmű volt, mi fog történni, mondta Török Gábor, aki maga írta meg pénteken, hogy Novák Katalin politikai karrierjének vége van.

Az most sem derült ki, hogy ebben az ügyben pontosan mi is történt, de profi kármentést láthattunk – értékelte Török Gábor a helyzetet szombat este. Megállapítása szerint szerint "politikailag most az a fontos, hogy a közvélemény kapott egy olyan jelentős áldozatot, ami nagyjából rendezi az ügyet”.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×