eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: YouTube/Magyar Építők

Összeért a víz fölött az új Duna-híd két része - videó

A középső elemet képező mederhíd is bezárult, így egybefüggővé vált a pályalemez.

Mint arról az Infostart is több cikkben beszámolt, jó ütemben épül a közel egy kilométeres, három részből álló Kalocsa-Paks új Duna-híd. Egy látványos videó örökítette meg, ahogy ténylegesen létrejön a kapcsolat a Duna bal és jobb partja között - a szerkezet már egy hete összeért, de a betonozással csak most lett egybefüggő a pályalemez. A Magyar Építők cikke szerint – a hídszerkezetek tervezési élettartama alapján – legalább 100 évig átkelőként fog szolgálni a Duna felett.

Ez lesz a 20. dunai híd Magyarországon. Ha használatba veszik a közlekedők (az ígéretek szerint 2024 nyarán), a Kalocsa és az M6-os autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő a korábbi 55 percről mintegy 15 percre csökken.

A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában valósul meg, a kivitelezést a Duna Aszfalt Zrt. végzi. A híd és hozzá kapcsolódó úthálózat kivitelezésének összértéke 92 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×