eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Geréb Ágnes szülésznő érkezik ügyvédje, Papp Gábor társaságában az ellene foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt indított büntetőper tárgyalására a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság folyosóján 2015. november 25-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Hajléktalanszállón kezdi újra hivatását Geréb Ágnes

A korábban két év szabadságvesztésre ítélt és hivatásától tíz évre eltiltott szülész-nőgyógyász egy budapesti hajléktalanszállón állt munkába.

A Facebook-oldalán jelentette be Geréb Ágnes, hogy ismét bábáskodhat. A bejegyzésben, amit a HVG vett észre úgy fogalmaz: 2023. december 20-án, születésnapi ajándék gyanánt, alig hihetően nyilvántartásba vettek független bábaként, tehát ettől a naptól kezdve ismét kísérhetek szüléseket, és remélhetőleg hamarosan újra tevékenykedhetek szülész-nőgyógyászként is.

Egyelőre önkéntes nőgyógyászként kezdek dolgozni a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei hajléktalan szállójában - írta a közösségi oldalán.

Geréb Ágnes bejegyzésében köszönetet mondott a támogatóinak, és ellenzőinek is, és megjegyezte, hogy a hivatásától történő eltiltása már 2021. februárjában megszűnt, azonban az engedélyét sokáig nem kapta vissza.

Geréb Ágnest 2007-ben tiltották el a foglalkozásától, de ennek ellenére otthon szülő nőknek segédkezett. Két évvel később egy általa vezetett szülés közben a magzat életét vesztette, ami miatt eljárás indult ellene.

Magyarországon ez volt az első eset, hogy orvost azzal vádoltak meg, hogy elvégzett egy beavatkozást annak ellenére, hogy tudta, halált okozhat.

2011 márciusában első fokon két év letöltendő fogházra ítélték, az akkori köztársasági elnök, Schmitt Pál elutasította a kegyelmi kérvényét. Másodfokon súlyosították az ítéletét, öt év helyett tíz évre tiltották el a szülész-nőgyógyászi, valamint szülésznői tevékenység gyakorlásától, és a két év letöltendő fogházbüntetést is helyben hagyták, de egy év után nem szabadulhatott volna feltételesen.

2018. június 28-án Áder János részleges kegyelmet adott Geréb Ágnesnek, akinek így nem kellett letöltenie a szabadságvesztését. Az már egy másik kérdés, hogy a mellékbüntetést, azaz a szülész-nőgyógyász orvosi, valamint a szülésznői foglalkozás gyakorlásától való eltiltást érintetlenül hagyta, és a büntetett előélethez fűződő hátrányok alóli mentesítés iránt benyújtott kegyelmi kérelmet is elutasította a köztársasági elnök.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×