eur:
390.92
usd:
365.31
bux:
68203.53
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje beszél a Független Diákparlament oktatásról rendezett kormányfőjelölti vitáján a VI. kerületi Gödör Klubban 2018. március 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vona Gábor szerint eljött az idő a vitára Gyurcsány Ferenccel

A helyszín szerinte a DK televíziója legyen, a moderátor kiválasztását pedig a DK elnökére bízná.

Vona Gábor – aki a közelmúltban új pártot alapított Második Reformkor (2RK) néven – vitára hívja Gyurcsány Ferencet – ezt a 2RK elnöke a Facebookon jelentette be. „Tisztelt elnök úr, eljött az idő” –ezzel a felütéssel tette meg javaslatát a Jobbik volt elnöke. Vona Gábor szerint közel húsz éve kerülgetik egymást, és egy vitával ezt az időszakot most lezárhatnák.

Szerinte téma lenne bőven, különösen azért, mert jövőre európai parlamenti és önkormányzati választásokat is tartanak. Vona Gábor szerint előbbiben biztos versenytársak lesznek, míg utóbbiban, ha direktben nem is, de valahol azért mégis – idézi a pártelnököt a 24.hu. A 2RK-nak ugyanis az az álláspontja, hogy az önkormányzatokban ne legyenek pártok; a pártsemleges népszavazásról tartanak is egy online népszavazást.

„Magyarországnak nagyon nagy szüksége van a vitára” – írja Vona Gábor, hozzátéve, ma Magyarországon szerinte ő és Gyurcsány áll a legtávolabb egymástól pártelnökként, ők értenek a legkevesebb dologban egyet, de szerinte be kellene mutatni, hogy még ebben a pozícióban is lehet értelmes és konstruktív vitát folytatni Magyarország jövőjéről és sorskérdéseiről.

A vita helyszínéül a korábbi Jobbik elnök-frakcióvezető a DK TV-t javasolta, és azt szeretné, ha élő adásban folyna le a beszélgetés. A moderátor személyét is Gyurcsány Ferenc belátására bízná.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×