eur:
393.96
usd:
363.65
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, EP-kampányfőnöke sajtótájékoztatót tart a Mi Hazánk VIII. kerületi központi irodájában 2019. február 27-én. A tájékoztatón bemutatták a párt EP-listáját, amelyet Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke vezet.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Novák Előd: nem biztos, hogy most kell módosítani a választási törvényt

Nem ragaszkodik ahhoz a Mi Hazánk, hogy már a nyári önkormányzati választáson listás rendszerben osszák ki a Fővárosi Közgyűlés mandátumait – mondta a párt frakcióvezető-helyettese.

Novák Előd az ATV Start című műsorában úgy fogalmazott: az arányos választás igazságosabb lenne a jelenleginél, és a parlamentben ma tárgyalt javaslatok arról szólnak, hogy az országgyűlési voksolást is így bonyolítsák le. Arról is beszélt, hogy a közvetlen főpolgármester-választást megtartanák.

Mint mondta a fővárosi választási rendszer megváltoztatásánál fontosabbnak tartják az arányos parlamenti voksolás elérését, ezért nyitottak arra, hogy a Fidesznek és a kis pártoknak kedvező önkormányzatira vonatkozó módosítás később legyen hatályos.

Novák Előd közölte: pártja nem ragaszkodik a nyári életbe léptetéshez.

"Ha lesz olyan ellenzéki képviselő, aki benyújt egy módosító javaslatot arra, hogy ez csak egy év múlva lépjen hatályba, előterjesztőként ezt elfogadom és támogatni fogom, ha cserébe mondjuk az indokolásba beleírja, hogy egyébként viszont akkor ő megszavazza ezt és az országgyűlési választások arányosabbá tételére vonatkozó rendszert is” - mondta Novák Előd a műsorban.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×