eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 10-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: Magyarország toleranciaajánlatát rendszeresen elutasítják

Péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak a miniszterelnök. Nem akar "mini Gázákat" látni Budapest kerületeiben - mondta. Szerinte az a vezetés, ami Brüsszelben van, egy globalista elit megbízását teljesíti.

Terjedelmes interjút adott a Kossuth rádiónak péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök. A teljes interjút itt hallhatja újra.

Migráció

Elsőként a migráció és a terrorizmus összefüggéséről a minap napvilágot látott jelentésről szólt, szerinte baljós virágot fest fel.

"A terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár, ezt a jelentés megerősíti. A migránsok egyre agresszívabbak, egyre durvább eszközökkel próbálnak átjönni a határkerítésen. A migránsok mögött pedig terrorszervezetek állnak, kiképzett emberek fűtik a folyamatot" - jegyezte meg.

Meggyőződése, hogy

a helyzethez másképp áll, akinek van gyereke, mint az, akinek nincs.

Utóbbiakat szerinte nem érdekli, hogy zűrzavar vagy kupleráj van, de ő "hajlíthatatlan migrációügyben", szerinte a gyerekesek vannak többen, akiknek nem mindegy, milyen világban nőnek fel a gyerekei, unokái.

A baloldal migrációpártiságát Orbán Viktor nem érti, hisz ők is felfoghatnák, hogy a gyerekeik világa forog kockán, "nem lehet biztonságban, békében élni", ha beengedik a migránsokat.

Elvei mentén nemzeti egységet szeretne, de minimum "a többségnek ki kell tartania a magyar érdekek mellett".

A brüsszeli migrációs paktum összefüggésben úgy vélekedett, hálát ad azért, hogy nem egy olyan országban kell élnie, ahol már ott van rengeteg migráns.

"Amikor valaki keresztény alapon a migráció mellett érvelt, akkor kellett, hogy a helyén legyen az eszünk, ne kerüljünk olyan helyzetbe, mint Nyugat-Európában" - fejtegette.

Nem akarja megmondani a "brüsszelitáknak", hogy ők hogy csinálják, csak azt akarja elérni, hogy tolerálják, "ahogy mi csináljuk".

"Nem akarunk mini Gázákat Budapest kerületeiben" - szögezte le, hozzátéve, Magyarország toleranciaajánlatát rendszeresen elutasítják.

Nemzeti konzultáció - idegenrendészeti törvény

Erről is fog szólni majd a meghirdetett nemzeti konzultáció is, amelyen újra megerősítést vár a kormány politikája mellett. "Ki kell tartani, én örülök, ha ehhez segítséget kapok" - tette hozzá.

Szerinte a nemzeti konzultáció során meg kell védeni a "magyar pozíciót" és a migrációs politikát, de másról is szó lesz.

"Idegenrendészeti szigorításra van szükség. Kell egy új törvényt alkotnunk, ami szigorúbb a korábbinál, mindenkiről lehessen tudni, hogy milyen jogcímen, meddig tartózkodhat itt, különben ellakják tőlünk az országot. Még ebben az évben el fogjuk fogadni."

Szerinte a nemzeti konzultáció egységet teremt majd.

"A hatalom arra való, azért adják a választók, hogy a hatalmi eszközöket arra használják, hogy egységes vélemények jöjjenek létre, e mentén pedig közös cselekvés. A népszavazás, a nemzeti konzultáció ezt erősíti meg" - fejtegette.

Brüsszel

Több horizonton is meg lehet mérni, hogy az elnyer hatalmat Brüsszel jól használja-e fel.

"Az, ami ma történik, nem az, amiért létrehoztuk az EU-t. A brüsszeli vezetés ráadásul olyan rossz konkrét döntéseket hoz, amiknek mind megisszuk a levét. Az a vezetés, ami Brüsszelben van, egy globalista elit megbízását teljesíti. Ezek olyan emberek, akik nem azt csinálják, amit mi szeretnénk. Az emberek nem akarnak háborút, békétlenséget. Békés, zöld átállást akarnak, nem olyat, ami tönkreteszi az iparukat. Ezért kell változást elérni. Amire szükségünk van, hogy a brüsszeli bürokraták világában érjünk el változást" - hangoztatta.

Ukrajna

Szerinte az Ukrajna körüli konfliktust már sok-sok évvel ezelőtt izolálni kellett volna, de "az amerikaiak beléptek ebbe a játszmába", azóta pedig a "kiterjesztés" zajlik, egyre többen vonódnak be, globalizálódik a konfliktus, ami nem érdeke Magyarországnak, de Orbán Viktor meggyőződése szerint Európának sem.

"Ezért nem támogatom a fegyverküldést, és azt sem, hogy magyar adófizetők pénzét elküldjük Ukrajnába. A humanitárius kezdeményezések más kérdés, van szívünk, keresztény ország vagyunk" - nyomatékosította.

2023/2024

Ahhoz, hogy a '24-es tervekről lehessen beszélni, sikeresen kell szerinte befejezni a 2023-as évet, de "rendkívül nehéz másfél hónap áll még előttünk" annak ellenére is, hogy "szeptember óta reálbér-növekedés van Magyarországon".

"A következő másfél hónap politikai szempontból lesz nehéz" - folytatta.

Világossá tette, az uniós pénzeket "ide kell adni", nem köthető "az ukránok pénzeléséhez", ezt "élesen ellenzi" is. "Külön pálya, másként kell kezelni."

A 2024-es évre Orbán Viktor úgy tekint - egy háborús inflációs év után sok nehézséggel -, hogy három vállalást tesz a 2023-as vállalások után, amelyek:

  1. a nyugdíj nem veszíthet értékéből
  2. a munkahelyeket meg kell védeni
  3. egy számjegyű inflációval zárul 2023.

A 2024-es vállalások tehát:

  1. gazdasági növekedés jön,
  2. béremelés jön,
  3. komoly növekedés vár a családokra és a szakmunkásokra.

Extraprofitadó

Beszélt még az extraprofitadó helyzetéről is.

"Szegény brüsszeliek, fogalmuk sincs a magyar életről. Nekünk van egy gazdaságtörténetünk, tudjuk, hogyan kell visszaépíteni a növekedést. Vannak javaslataik, amelyek találnak, de vannak, amelyek tönkreteszik a magyar családok életét. Van most vagy három, egyik az extraprofitadó kivezetése. Ellen kell állni! Ez most körülbelül 9 hónap ügye lesz, de meg tudunk egyezni szinte minden kérdésben, de nem ezzel a vezetéssel, ezt le kell váltani, majd egy barátságosabbal" - zárta gondolatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×