eur:
389.72
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Judge gavel in background lawyer signs documents. Judge profession concept
Nyitókép: megaflopp/Getty Images

Zsarolta, verte gyengébb iskolatársát, a kisfiú nem mert iskolába menni - hajszálon múlott a tragédia

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek Nagykanizsán egy 16 éves fiút, aki hónapokon át bántalmazta és zsarolta egy iskolatársát - tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője.

Bartalné Mentes Judit közlése szerint a jelenleg 16 éves vádlott tavaly szeptemberben "felfedezte", hogy egy kiskorú általános iskolai társánál készpénz van. Kérésére a fiatalabb fiú néhány alkalommal adott neki pár száz forintot, amikor azonban nem tudott, veréssel fenyegette.

A vádlott októbertől már heti rendszerességgel követelt pénzt, jellemzően 500 és 2000 forint közötti összegeket, valamint cigarettát. A megzsarolt fiú a nevelőapjától kért pénzt, vagy a cigarettával együtt titokban vette el azt.

A fiatal időközben az iskolában személyesen, valamint az egyik üzenetküldő alkalmazáson keresztül folyamatosan veréssel fenyegette társát.

Amikor a fiú nem tudott neki pénzt vinni, akkor a mosdóban lökdöste, megpofozta és megütötte.

A nevelőapa idén januárban vette észre, hogy a megzsarolt és bántalmazott fiú megváltozott, befelé fordulóvá vált és az okát nem mondta el, de amikor újabb pénzkérését a férfi elutasította, másnap nem mert iskolába menni. A férfi végül a fiú telefonjában megtalálta a pénzt követelő és fenyegető üzeneteket, amit jelzett az iskolában.

A sértett néhány hónap alatt összesen 24 ezer forintot és több mint nyolcvan szál cigarettát adott át a vádlottnak, aki csaknem ötven alkalommal bántalmazta iskolatársát.

A Nagykanizsai Járásbíróság előkészítő ülésen a történteket és a bűnösségét elismerő fiatalt jogerősen, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettéért 1 év 4 hónap - 2 és fél évre felfüggesztett - fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte és elrendelte pártfogó felügyeletét is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×