eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
deer crosses a country road
Nyitókép: Marcus Millo/Getty Images

Vad ugrott az autó elé, elkerülhetetlen volt az ütközés – videó

Az Acsád felé közlekedő személyautó elé egy szarvastehén rohant ki egy erdősávból. A sofőrnek esélye sem volt elkerülni a balesetet. A mentők kórházba szállították.

Az elsődleges adatok alapján nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az a férfi, aki Polestar 2 személygépkocsijával Csepreg felől Acsád irányába tartott kedden reggel a 8638-as úton, amikor a menetiránya szerinti bal oldalról egy szarvas rohant elő a fák közül – számolt be a 112perss.hu.

Mint írják, az autó vezetőjének nem volt esélye elkerülni a balesetet. Az ütközéskor a gépjármű összes légzsákja kinyílt. A vezető arra koncentrált, hogy az úton tartsa a gépkocsit a megállásig. A férfi a fejét fájlalta, emiatt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították – olvasható.

A szarvastehén az ütközéstől a helyszínen kimúlt. Az illetékes vadásztársaság elszállította a helyszínről. Az érintett útszakaszon volt vadveszélyre figyelmeztető tábla.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a nyáron módosult a vadászati törvény, és már csak három esetben követelheti kára megtérítését a vétlen autós. A vadászati érdekképviseleti szervezetek szerint a vadgázolásokkal kapcsolatban azonban téves információk keringtek a sajtóban. Erről bővebben itt írtunk. (Jellemzően egyébként mindkét fél a maga kárát viseli.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×