eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Lehetetlenség bejutni Szentendréről Budapestre, elesett a főút

Baleset miatt több kilométeres a torlódás a 11-es főút szentendrei szakaszán, a Bükkös pataknál, a főváros felé - közölte szerdán reggel az Útinform.

A főváros felé tartók csak lépésben haladnak; a menetidő több mint egy órával is nőhet. Kollégánk szerint csak a városból 40 porc volt kijutni, de ekkor még nem érte el Budapest határát. Pontosabban a közlekedési térképek már leterelik az autósokat a a fővárosba tartó 2x2 sávos főútról.

Egy szentendrei közösségi oldalon azt írják, hogy a nevezett helyen 6 rendőrautót látnak.

Fotónkon már az elterelt autók láthatók. A kocsikat északra, a Bécsi út irányába irányítják Csillaghegyen keresztül.

Szentendre közlekedése már évek óta enyhén szólva is problémás. De a mai reggel minden eddiginél hatalmasabb forgalmi torlódással botránkoztatta meg a Budapestre tartókat. Aki negyed nyolckor kelt útra, az csak kilenc óra előtt ért be a Flórián térre. A közkedvelt telefonos navigációs rendszer már Szentendrén belül is mellék utcákba terelte a forgalmat. Az igazi megpróbáltatások azonban a város elhagyása után kezdődtek.

A Matyás Király úti kereszteződéstől Csillaghegy irányába forduló autósok legalább húsz percet ácsorogtak mire átjuthattak a HÉV síneken. Onnan aztán a Bécsi út felé már viszonylag könnyen lehetett haladni, de az Árpád-hídhoz így is csak hatalmas kerülőkkel lehetett eljutni. Az utazási idő több, mint egy órával nőtt meg! A közösségi közlekedés sem igazán alternatíva, mivel a Budapest-Szentendre vonalon most éppen felújítási munkák folynak, amelyek miatt járat kimaradásokkal és ugyancsak jelentős menetidő növekedéssel kell számolni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×