eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay.com,

Dühöng a Dunakanyar a gigadugó miatt

Szerda reggel óriási forgalmi dugó keserítette azoknak az autósoknak az életét, akik a Dunakanyarból szerettek volna eljutni Budapestre.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Szentendrén a rendőrök egy illegális bevándorlókkal teli autót tartóztattak fel és az intézkedés idejére lezárták a 11-es út egy részét. Ennek következtében ritkán látott méretű torlódás alakult ki és az Útinform szerint a menetidő több mint egy órával megnövekedett.

A rendőrség az akcióról, amely 180 kilométeren át tartott, délután számolt be. Azt írták, hogy lövésekkel kellett megállítsák a furgont. Az esetről videó is készült.

A hivatalos beszámoló szerint a sofőr kiugrott a kocsiból, elmenekült. A hátrahagyott járműben a rendőrök kilenc, "magukat szír állampolgárnak nevező férfit találtak, jogszerű magyarországi tartózkodásukat egyikük sem tudta igazolni".

Az illegális migránsok - elmondásuk szerint - valahol a Szerbiánál létesült ideiglenes biztonsági határzáron átvergődve jutottak Magyarország területére. Szlovákiába történő szállításukért fejenként 1200 eurót kellett letétbe helyezniük még Törökországban.

A szentendreiek nem értik

A közösségi média több felületét is elárasztották az elégedetlenkedők megjegyzései, ám a hozzászólók többnyire nem a migránsokra vagy az ellenük fellépő rendőrökre dohogott, hanem keményen bírálták Szentendre városvezetését.

Mint írták: az önkormányzat megnyithatta volna a 11-es úttal párhuzamosan haladó Duna parti utat és az autósok nagy része így elkerülhette volna a rendőri intézkedés helyszínét.

A kommentelők még a városvezetéshez közel álló Szentendre blogol Facebook-oldalon is komoly kritikákat fogalmaztak meg a polgármesterrel szemben, bár úgy tűnt, a portál moderátorai igyekeztek megszűrni a bíráló posztokat. A legtöbben elfogadhatatlannak tartották, hogy a szentendrei önkormányzat nem tett semmit, miközben volt olyan autós, aki Tahitótfaluból indulva csak több mint három óra alatt tudott bejutni Budapestre.

Többen is felvetették, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében a szentendrei önkormányzat legalább iskolaidőben, hétköznap a reggeli és a délután csúcsforgalom idején rövid időre nyissa meg a Duna korzót az autósok előtt. Néhányan megjegyezték, hogy ezt az elképzelést már korábban többen is felvetették, de a város vezetői válaszra sem méltatták őket.

Néhány hozzászóló alternatívaként a tömegközlekedést javasolta, ám ezeket a megjegyzéseket hamar elsöpörték, hiszen a szentendrei HÉV végállomáshoz is csak autóval tudnak eljutni a kisebb települések lakói. Igaz, van buszjárat, de az még Szentendrén belül is csak nagyon ritkán közlekedik.

A hozzászólók azt is megjegyezték, hogy a Budapest és Szentendre közti HÉV vonalat éppen felújítják, ami járatkimaradásokkal és jelentős menetidő-növekedéssel jár.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×