eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Rendőri akció miatt lehetett gigadugó Szentendrén

Közlekedési haváriahelyzet alalkult ki szerda reggel Szentendre környékén.

Még 11 óra után is arról számoltak be a Szentendréről Budapestre tartók, hogy lépésben haladtak a főváros felé. Az Infostarton az elsők között számoltunk be erről.

Akkor még nem lehetett pontosan tudni, hogy mi történt. Az Útinform balesetről tudósított, és mi is ezt írtuk.

Mindenesetre a főváros felé tartók csak lépésben haladtak. Volt olyan, aki 8 órakor indult a városból, de még 11-kor sem ért be Budapestre.

Már akkor olvasható volt egy szentendrei közösségi oldalon, hogy a nevezett hely közelében 6 rendőrautót látnak. Később kiderült, hogy majd tucatnyi jelent meg a helyszínen, ahol kordont is kifeszítettek.

A Budapestkörnyéke.hu azt írja: a Pest megyei településen kora reggel lövések is dördültek. A rendőrök embercsempésszel szemben intézkedtek. Mintegy 10 autóval érkeztek rendőrök Szentendre, a rendőrségi akció több órán át nehezítette a közlekedést. Ezek az információk a belinkelt blogon is olvashatók.

Még a lámpa is

Az elmúlt napokban azonban nem csak az ilyen egyedi események miatt bosszankodtak a közlekedők. A mintegy 50 ezer lakosú régió számára napi problémát jelent, hogy a Vasúti villasornál a lámpa nem volt jól beállítva a lámpa. Kedden hivatalosan is kérték a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt-nél a lámpák működésének átvizsgálását. A közútkezelő azt ígérte, felülvizsgálják a lámpák működését.

Címlapfotónk már Budapesten, a III. kerületben készült.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Tyan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Nem lehet az állítani, hogy emberi tevékenység nem befolyásolta az augusztusi Szarvas környéki földrengéssorozat kipattanását, de azt sem lehet mondani, hogy a jelenséget kizárólag emberi beavatkozás okozta – állapította meg tanulmányában Hetényi György, a svájci Lausanne-i Egyetem Földtudományi Intézetének kutatója utalva a térség geotermikus és földgázkitermelési projektjeit kísérő feltárásokra. A kérdésben azután alakult ki szakmai vita, hogy Aszódi Attila, a BME egyetemi tanára a Portfolión megjelent véleménycikkében vizsgálatot sürgetett annak tisztázására, hogy állhat-e emberi tevékenység a rengéssorozat hátterében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×