eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Kiemelik a vízből a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert Balatonszéplak közelében 2023. szeptember 7-én. Az MD 500E típusú helikopter a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, a parttól mintegy 300 méterre zuhant a tóba. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Megszólalt a rendőrség a Balatonba zuhant helikopter ügyében

Egyelőre ismeretlen a baleset oka - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint ismert, csütörtökön egy MD 500E típusú rendőrségi helikopter a Balatonba zuhant gyakorlatozás közben. Ketten voltak a járműben, ők komolyabb sérülések nélkül megúszták a légi balesetet. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Az ügyben több szakértő is nyilatkozott, és bár elismerték, hogy nehéz megítélni, mi vezetett a csaknem tragédiába torkolló balesethez, de úgy vélték, a farokrotorral lehetett gond.

Ezzel kapcsolatban Gál Kristóf, az ORFK szóvivője pénteken közölte:

a helikopter minden előírt technikai felkészítésen, vizsgán, éves és időszakos karbantartáson részt vett, azokon megfelelt, repülésre műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg a gyakorlatot.

A pilóták valamennyi szükséges képesítéssel, repülőorvosi minősítéssel rendelkeztek, a repülési feladat végrehajtására az előírásoknak megfelelően felkészültek. A helikopter személyzete a vészhelyzet elhárítását a szakmai protokollnak megfelelően végezte, az azonban nem vezetett eredményre.

Gál Kristóf közölte, hogy a rendkívüli légügyi eseményekre vonatkozó eljárásrendnek megfelelően a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya hivatalból indított eljárást.

A repülőesemény vizsgálatát katonai légügyi hatóságként a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztálya és Állami Légiközlekedési Balesetvizsgáló Osztálya közösen folytatja. Vizsgálatuk lezárásáig a légibaleset bekövetkezésének okáról megalapozott kijelentés nem tehető.

Az MD500E típusú helikopter Balatonszéplak-felső közelében csütörtök 14 óra 44 perckor zuhant a Balatonba, senki nem sérült meg. A járművet még aznap kiemelték a tóból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×