eur:
389.5
usd:
363.46
bux:
68131.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
rendőrhelikopter, helikopter,
Nyitókép: Police.hu

Magatehetetlen - Videóra vették a helikopter Balatonba csapódását - mutatjuk

A Somogy megyei hírekkel foglalkozó portál egyik olvasója készítette a felvételt, amelyen az látszik, a helikopter előbb ereszkedik, majd irányíthatatlanul pörög, végül becsapódik a vízbe.

Mint az Infostart is megírta, csütörtök délután a Készenléti Rendőrség gyakorlata közben Balatonszéplaknál a vízbe csapódott egy "Kismadár" becenevű rendőrhelikopter.

A Sonline olvasói videóján látszik is, mi történhetett, a jármű tehetetlen zuhanása műszaki problémára utal.

A helyszínről származó információk alapján mindenesetre súlyos személyis sérülés nem történt, ám a helyszíni készültség nagy, katonai és mentőhelikopter is a helyszínre sietett, a jármű kétfős személyzetét egy, a közelben egy vitorlásversenyt biztosító hajóval mentették ki.

A szabadstrandi partszakaszt hatóságilag lezárták.

A "Kismadár" becenevű géppel a Készenléti Rendőrség légirendészeti igazgatóságának pilótái a KR állományával és speciális mentőkkel a vízből mentést gyakorolják mostanság. A Blikk korábban azt írta, hogy a helikopter túl alacsonyra szállt, rotorjai pedig a felkavart vízpárában kibillentették az egyensúlyából a gépet, ami irányíthatatlanná vált, de ennek a felvételek némileg ellentmondanak, hisz a zuhanás megkezdésekor a jármű még nem volt túl alacsonyan.

Volt már ilyesmi

Utoljára 1988-ban történt légi baleset rendőrségi helikopterrel a Balatonnál. Akkor a KR jogelődje, a FRE munkatársai, a Komondor kommandó egységének tagjai hajtottak végre hasonló gyakorlatot egy szovjet, MI-2-es helikopterrel. Ott is az alacsony repülés okozott bajt, s bár a jrmű nem zuhant le, egy kommandós olyan szerencsétlenül esett ki a pár másodpercig irányíthatatlanná vált helikopterből, hogy életét vesztette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×