eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kiemelik a vízből a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert Balatonszéplak közelében 2023. szeptember 7-én. Az MD 500E típusú helikopter a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, a parttól mintegy 300 méterre zuhant a tóba. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Újabb felvételek kerültek elő a Balatonba zuhant helikopterről

Részletes videókon mutatja be a rendőrség, hogyan mentették ki a Balatonba zuhant helikoptert.

Balatonszéplak-felső közelében 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor a Balatonba zuhant a rendőrség MD500E típusú helikoptere, személyi sérülés nem történt. A légi járművet még aznap, 19 óra 43 perckor kiemeték a vízből – a siófoki hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelem búvárszolgálatának közreműködésével.

A mentésről a rendőrség újabb felvételeket osztott meg. Az egyiken az látható, hogy a búvárok mennyit láttak a víz alatt a helikopter feltérképezésekor.

A másik videó pedig a helikopter kiemelését mutatja közvetlen közelről.

A parancsnoki kivizsgálás megállapításai szerint a helikopter minden előírt technikai felkészítésen, vizsgán, éves és időszakos karbantartáson részt vett, azokon megfelelt, repülésre műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg a gyakorlatot. A pilóták valamennyi szükséges képesítéssel, repülőorvosi minősítéssel rendelkeztek, a repülési feladat végrehajtására az előírásoknak megfelelően felkészültek.

A helikopter személyzete a bekövetkezett vészhelyzet elhárítását a szakmai protokollnak megfelelően végezte, az azonban nem vezetett eredményre.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×