eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
rendőrhelikopter, helikopter,
Nyitókép: Police.hu

Helikopter zuhant a Balatonba

A rendőrségi légi jármű balesetének nincs halálos áldozata.

A Police.hu csütörtök délután közölte, hogy a Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter.

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben történt az incidens, 14 óra 44 perckor, Balatonszéplak közelében, a parttól 300 méterre.

A baleset tisztázatlan okból történt.

Az MD 500E típusú helikopter kétfős legénységét egy közelben lévő hajó mentette ki - amely egy helyi vitorlásversenyt biztosított -, és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket.

A Blikk már fotókat is készített a helyszínen.

Katonai és más rendőri helikpter is a helyszínre érkezett, nagy a készültség.

Mi történhetett?

A bulvárlap cikkében az is szerepel, hogy a "Kismadár" becenevű géppel a Készenléti Rendőrség légirendészeti igazgatóságának pilótái a KR állományával és speciális mentőkkel

a vízből mentést gyakorolták

a baleset idején. Lapinformációk szerint a pilóta túl alacsonyra szállt, a helikopter rotorjai pedig a felkavart vízpárában kibillentették az egyensúlyából a gépet, ami irányíthatatlanná vált, és

egy-másfél méteres magasságból a vízbe zuhant.

A helikopter két fős személyzete szerencsére ki tudott jutni a kabinból, egy közeli vitorlás versenyt biztosító vízimentők vették csónakjába a pilótákat.

Az ORFK tájékoztatása szerint nem történt sérülés, a baleset kivizsgálását a Légügyi Főigazgatóság bevonásával kezdték meg.

Volt már ilyesmi

Utoljára 1988-ban történt légi baleset rendőrségi helikopterrel a Balatonnál. Akkor a KR jogelődje, a FRE munkatársai, a Komondor kommandó egységének tagjai hajtottak végre hasonló gyakorlatot egy szovjet, MI-2-es helikopterrel. Ott is az alacsony repülés okozott bajt, s bár a jrmű nem zuhant le, egy kommandós olyan szerencsétlenül esett ki a pár másodpercig irányíthatatlanná vált helikopterből, hogy életét vesztette.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×