eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
House address plate number (150) hanging on wall
Nyitókép: Getty Images/Vladmilo

150 ezer forintos bírság fenyegeti a háztulajdonosokat egy apróság miatt

Akár 150 ezer forintba is kerülhet, ha nincs kint otthonunkon a házszám – hívja fel a figyelmet közleményében a székesfehérvári önkormányzat.

Közleményben hívja fel a figyelmet a székesfehérvári önkormányzat a házszám meglétének, olvashatóságának fontosságára. A mentők, a tűzoltók, a rendőrök és persze a postások számára is kiemelkedően fontos, hogy ezek alapján tudjanak tájékozódni – írja a feol.hu.

Törvényi előírás és saját érdek is a házszám megfelelő feltüntetése az ingatlanokon. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szerint minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonos feladata, hogy feltűntesse a házszámot. A tábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról is az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Ha ez nem lehetséges, úgy a házszámtáblát az ingatlanon bárhol, az utcáról látható helyen kell elhelyezni – áll a jogszabályban.

50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság is kiszabható arra, aki nem tartja be, nem teljesíti ezt a kötelezettséget.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×