eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Ellipsum Miskolctapolca

Utolsó csobbanás: számos strand már csak ezen a hétvégén lesz nyitva

Érdemes kihasználni a kellemes, napos időt hozó hétvégét, ugyanis a legtöbb fürdő kedvezményes áron várja a látogatókat.

Bár sokan bíznak abban, hogy szeptemberben még hetekig jó idő lesz, de számos helyen a hétvégén lesz utoljára lehetőség ebben az évben kültéri fürdőzésre – közölte a Termál Online.

Érdemes még élni az utolsó alkalmakkal, ugyanis szeptember 3-án, vasárnap több szezonálisan üzemelő termálfürdő bezár.

A portál emlékeztet, hogy jó néhány termálfürdőben – így például Nagyatádon is – már a múlt héten véget ért a strandszezon.

A mostani hétvégén lesz idén utoljára nyitva Miskolctapolcán az Ellipsum strandi része, de fontos tudni, hogy a miskolci Selyemréti Strandfürdő egészen az év végéig látogatható. Szintén már csak vasárnapig várja a vendégeket, pihenni és strandolni vágyókat az Albertirsai Gyógyvizes Strandfürdő, a Bonyhádi Termálfürdő, a Dávodi Strandfürdő, a Sellyei Városi Termálfürdő, a Tapolcai Termálstrand, valamint a Tiszavasvári Strandfürdő.

Nemcsak bizonyos termálvizes strandok zárnak be, hanem a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. két szezonális fürdője,

a Pünkösdfürdői és a Római Strand is csak vasárnapig lesz látogatható.

Ugyanakkor akad olyan strandüzemeltető is, amely meghosszabbítja a szezont: a Jászboldogházi Strandfürdő az eredeti tervek szerint múlt vasárnap zárt volna be, de a szép időjárásra való tekintettel most szombaton és vasárnap újra kinyit.

Milyen idő lesz a hétvégén?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Északkeleten néhol előfordulhat zápor, zivatar, továbbá az Alpokaljára kis eséllyel besodródhat egy-egy cella. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 Celsius-fok között alakul.

Vasárnap észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a legtöbb napsütés délelőtt a déli országrészben lehet. Már reggel előfordulhat északon zápor, zivatar, napközben pedig már más területeken is számíthatunk elszórtan csapadékra. Estétől jelentősen csökken a csapadék esélye, akkor legfeljebb az Alföldön, illetve a középső területeken fordulhat elő záporeső. A hőmérséklet 24 és 29 Celsius-fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×