eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: BKK

Közel 100 millió forintba kerültek a kerékpársávok Budapesten

Mintegy száz millió forintból jött lére Budapesten az Üllői és a Váci úti védett kerékpársáv – ez derült ki a Budapest Közút által a Világgazdaság számára megküldött tájékoztatásból.

A nehéz anyagi helyzetben levő főváros nem sajnálja a pénzt a védett kerékpársávokra - írja a Világgazdaság a fővárosi közútkezelőnek a bringasávok létrehozásának költségeivel kapcsolatos adatközlésére hivatkozva..

A lap előzetesen ugyanis arról kért adatokat a fővárosi közútkezelőtől, hogy mennyibe kerültek a pollerekkel védett bringautak.

A fővárosi cég a lapnak megküldött válaszában válaszban kitért arra, hogy a Váci úton mindkét irányban kialakított, körülbelül két kilométeres szakasz költsége 26 millió forint volt. Ez tartalmazza az útépítést, a forgalomtechnikai kialakítást, a piros burkolatfestést és a műanyag oszlopokat, az úgy nevezet elhajló pollereket is.

Az Üllői úton szintén mindkét irányban létesül kerékpársáv, ám ott már összesen öt kilométer hosszan.

Ennek bekerülési költsége már 70 millió forintra rúgott, amely szintén magában foglalja a fenti tételeket, tehát az útépítést, a forgalomtechnika kialakítását, a piros burkolatfestést és az elhajló pollereket. Tehát a Váci úton és az Üllői úton életre hívott védett kerékpársávok összesen 96 millió forintba kerültek.

A Budapest Közút a válaszában kiemelte, hogy ennek a kiadásnak egy jelentős része akkor is megtörtént volna, ha nem kerékpársávot létesítenek ezeken az útszakaszokon.

A cég adatközléséből ugyanakkor az is kiderült, hogy az Üllői úton még nem értek végleg véget a kerékpársávokkal kapcsolatos munkálatok. A biztonságos kerékpársáv felfestései, a táblázása, a piros burkolatfestés és pollerek kihelyezése elkészült, de az érintett szakaszon a gyalogos-átkelőhelyek burkolatjeleinek a felújítása még zajlik.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×