eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Thunderstorm over Budapest Parliament
Nyitókép: Photographer and videographer fr/Getty Images

Közlekedési rémálom előtt Budapest – mutatjuk, mire kell készülni

Szombaton kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság, vasárnap pedig az augusztus 20-i ünnepség eseményei miatt lesznek jelentős változások a fővárosi közlekedésben.

Az augusztus 20-i rendezvények előkészületei miatt már most lezárták a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Margit híd között, illetve péntek este 10 órától zárják le a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca közötti szakaszon hétfőn reggel 6 óráig. A Műegyetem rakpartot szintén lezárták a Budafoki úttól a Bertalan Lajos utcáig, péntek éjféltől pedig mindkét irányban lezárásra kell készülni.

Az érintett BKK-járatok közül a 19-es villamos péntektől a Bécsi út–Vörösvári út és a Clark Ádám tér, illetve Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér között jár. A 41-es villamos terelve a Krisztina körúton át közlekedik, így nem érinti a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti megállókat sem. A 2-es, a 2B és a 23-as villamos péntek este 6 órától nem közlekedik a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér–Széchenyi rakpart között – sorolta a részleteket Schilling Zsolt, a BKK Inform munkatársa.

Az augusztus 20-i ünnepségek miatt ideiglenes forgalomkorlátozás:

Szombaton kezdődik az atlétikai világbajnokság, amivel kapcsolatban szintén lezárásokra, korlátozásokra kell készülni. Az előkészületek miatt már most lezárták a Kós Károly sétányt és a Hősök terét is hétfő reggelig. Szintén lezárásra kell készülni a Nemzeti Atlétikai Központ környékén a Kvassay Jenő útnál. Lezárták a Soroksári út szervizútján a Lechner Ödön fasortól, a Hajóállomás utcát a Kvassay Jenő úttól, illetve a Laczkovich utcát is.

Az atlétikai világbajnokság miatt ideiglenes forgalomkorlátozás szeptember 15-ig:

Hétvégén, azaz szombaton és vasárnap hajnaltól 11 óráig lezárják az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere között, illetve a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca közötti szakaszon. Vasárnap este várhatóan 19 óra 20 perctől lezárják a Rákóczi hidat is Pestről Budára, illetve korlátozását elkészülni a Szerémi út–Hengermalom út–Fehérvári út–Bocskai út–Karolina út–Budaörsi út– Alkotás utca–Krisztina körút–Mikó utca–budai Vár útvonalon.

A BKK felszínén járatai a rendezvények miatt módosított, terelt, rövidített útvonalon közlekednek majd, ezért a metróhálózat igénybevételét ajánlják, illetve mindenképpen érdemes elindulás előtt tájékozódni a BKK honlapján, a BudapestGO alkalmazásban vagy a BKK Info weboldalán – tette hozzá Schilling Zsolt.

További részletek a közlekedési változásokról itt (atlétikai vb) és itt (nemzeti ünnep).

A fentieken túl vasárnap Recep Tayyip Erdogan török elnök is Magyarországra látogat, programjáról és az emiatt további korlátozásokról azonban csak később adnak ki tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×