eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
A Badacsony (b) a Somoshegyi kilátóból fotózva a balatonberényi építmény avatásának napján, 2022. június 14-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Kamerákat szereltek a Balaton több településére

A rendkívül jó felbontású, kiváló képeket közvetítő térfigyelő kamerák információkat adhatnak többek közt az illegális szemetet a területre beszállító járművekről.

A Balaton Kiemelt Térség víz-, és közbiztonsága fejlesztése érdekében az elmúlt években egy 10 eszközből álló, térfigyelő-kamera hálózatot építettek ki a magyar tenger körül – írja a Hello Vidék.

Öt kamerát a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete, ötöt pedig a kamerák üzemeltetését végző Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) szerezte be a szervezet támogatásával, ők üzemeltetik hazánk tavainak viharjelző rendszereit is.

BFT tájékoztatása szerint a kamerák üzemeltetési feladatainak egyszerűsítése érdekében kezdeményezték a tulajdonukban lévő, öt darab kültéri elektronikus kamera térítésmentes használatba adását a kamerákat jelenleg is üzemeltető Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület részére. Az eszközök használatba adása fejében vállalták az eszközök üzemeltetését a munkaszervezet külön hozzájárulása nélkül.

Az érintett kamerákat a következő helyekre telepítik:

  • Balatonfüred, Hotel Marina
  • Balatonkenese, Hotel Marina Port
  • Fonyód, Várhegy kilátó
  • Tihany, Club Tihany
  • Keszthely, Helikon Hotel.

Az előterjesztésben megjelölt, rendkívül jó felbontású, kiváló képeket közvetítő térfigyelő kamerákat több célra is használhatják majd: információkat biztosítanak például a vízbiztonsággal összefüggő kérdésekről, az illegális szemetet a területre beszállító járművekről, az egyéb gyalogos-, vagy járműmozgásokról, de várhatóan a szabálytalanul leparkoló járművek rendszámai is leolvashatók lesznek majd róluk.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×