eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay.com

Megvan, mikor jön az első nagy változtatás az árfigyelőbe

Szerdán ülésezett az weboldal kifejlesztésében együttműködő munkacsoport.

Mint azt az Infostart megírta, az árfigyelő rendszer népszerűnek bizonyult, és már a továbbfejlesztésén dolgoznak. Horváth Bálint, a GVH kommunikációs vezetője akkor bejelentette azt is, hogy szabadon összeállítható bevásárlólista, valamint kalkulátor készül a rendszerbe, és a mobilos felület fejlesztése is folyamatban van.

Szerdán, az árfigyelő kifejlesztésében együttműködő munkacsoport ülése után Horváth Bálint az InfoRádióban elmondta:

a bevásárlólista és a hozzá kapcsolódó kalkulátor lesz az első újítás, ami a remények szerint már augusztus folyamán elérhető lesz.

A Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Rigó Csaba Balázs pedig szerdán arról beszélt, hogy lesz pontosabb szűrési, keresési lehetőség is a rendszerben, mire "a magyarok visszatérnek a nyaralásból".

Kiderült még, hogy július 1-je óta az egyedi látogatók száma már elérte a félmilliót, és összesen 35 millió különböző interakciót hajtottak végre a másfél hét alatt.

A munkacsoport - amelynek a nemzeti versenyhatóság mellett tagja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM), az Igazságügyi Minisztérium (IM) és az Agrárminisztérium (AM) is - azon dolgozik, hogy az árfigyelő minél hatékonyabban biztosítsa az árak összehasonlíthatóságát, és a lehető legnagyobb mértékben járuljon hozzá a piaci verseny erősítéséhez, ezáltal a fogyasztói árak csökkenéséhez, az infláció letöréséhez - írta mindezzel kapcsolatban közleményben a GVH.

Az oldalon 1200 bolt termékeit lehet megtalálni több mint 60 termékkategóriából, az átlátható és összehasonlítható árakat napi szinten frissítik. Ezzel lényegében bevezették a napi árversenyt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×