eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
An aerial view of a senior couple picking out various groceries at their local supermarket together.
Nyitókép: Getty Images/ Tom Werner

Új funkciók jönnek az árfigyelő rendszerbe

Egy hét alatt 25 millió letöltés, interakció történt az árfigyelő oldalon, amelynek már a továbbfejlesztésén dolgoznak.

"Az első hét tapasztalatai azt mutatják, hogy a magyar vásárlók használják az árfigyelőt. Az első héten közel négyszázezer egyedi felhasználó ment fel az árfigyelő.gvh.hu oldalra, az összes letöltések, keresések, különböző interakciók száma elérte a 25 milliót" – mondta az InfoRádióban Horváth Bálint. A GVH kommunikációs vezetője szerint a rendszer nemcsak az egyes termékek árának összehasonlíthatóságát biztosítja a fogyasztók számára, hanem hatékonyan járul hozzá a piaci verseny fokozásához, az árak csökkentéséhez, ezáltal pedig az infláció letöréséhez.

Horváth Bálint kifejtette, hat nagy kereskedelmi lánc szolgáltat adatokat a rendszerbe, és naponta frissítik az egyes termékek árait, és láthatóan intenzíven reagálnak egymásra. Már az első napokban több termékcsoportban – például a tojás, a kenyér vagy a sertéshús esetében – különböző akciókat hajtottak végre, az egyik kiskereskedelmi lánc pedig kifejezetten

az árfigyelő megjelenésével összehangolva csökkentette mintegy száz terméke árát.

A GVH és az oldal kifejlesztésében együttműködő munkacsoport – melynek tagja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium és az Agrárminisztérium – folyamatosan várja azon kiskereskedelmi üzletek jelentkezését, amelyek önkéntesen kívánnak csatlakozni a rendszerhez.

"Nagyon fontos, hogy ingyenesen és önkéntesen lehet csatlakozni az árfigyelőhöz. Ehhez a GVH honlapján az árfigyelő menüpont alatt külön a kereskedőknek összeszedtük azokat a legfontosabb ismereteket, melyek szükségesek ahhoz, hogy csatlakozni tudjanak" – mondta Horváth Bálint. Hozzátette: már az első héten számos érdeklődést, megkeresést kaptak ezzel kapcsolatban.

Továbbfejlesztik az árfigyelőt

A rendszert mintegy két hónap alatt dolgozták ki, de már a továbbfejlesztésén is gondolkodnak. A jövőben szabadon összeállítható és elmenthető bevásárlólista, illetve kalkulátor segíti majd a fogyasztókat, tehát fel lehet mérni, hol mennyibe kerülne egy bevásárlás.

Emellett, mivel azt látták, hogy a felhasználók többsége mobilon használja az árfigyelőt, az okostelefonon történő megjelenítést is tervezik javítani. A szolgáltatás térképes funkcióját is fejlesztenék, melynek célja, hogy segítsék a vásárlókat az árak összehasonlításában, a legjobb árak kiválasztásában. "Arra törekszünk, hogy az árfigyelőt a felhasználói igényeknek megfelelően egy felhasználóbarát, szerethető oldallá tegyük" – jelentette ki a GVH kommunikációs vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×