eur:
367.86
usd:
342.24
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Kammerer Zoltán (b) és Tóth Dávid a férfi kajak négyes tagjai edzéshez készülődnek a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Olimpiai bajnok tér politikai pályára Gödön

"Úgy döntöttem, hogy független polgármesterjelöltként indulok Gödön az önkormányzati választáson" - írja Kammerer Zoltán.

Decemberben számoltunk be arról, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó bejelentette visszavonulását.

Kammerer Zoltán ugyanakkor klubja, a Graboplast Győri Vízisport Egyesület évzáróján hozzátette azt is, hogy nem teszi le végleg a lapátot, és a magyar bajnokságon, valamint kisebb versenyeken még részt fog venni.

Úgy fogalmazott, hetente egy napot mindenképpen az akadémiára, egy napot pedig a családjára szeretne fordítani, de mindezt úgy, hogy közben azért akkor is tudjon edzeni, miként a fennmaradó öt napon.

Arról, hogy politikai pályára lép, már lehetett hallani a városban, de hivatalosan most erősítette meg. Hivatalosan függetlenként indul.

Lemondás

A választásra májusban kerül sor, miután az eddig momentumos polgármester lemondott.

"Sikereket tudok felmutatni, de mostanra már teljesen kiüresítette a kormány, a fideszes és a velük kollaboráló álellenzéki testületi többség a munkakörömet" - közölte Balogh Csaba február elején.

Az ellenzéki pártszövetség Balogh Csaba vezetésével 2019 októberében leváltotta a Fideszt Gödön, ám alig fél évvel később szétesett az összefogás, és a nyolc fős frakció kettévált. Innentől kezdve a testület sorban hozott olyan döntéseket, amely korlátozta a polgármester tevékenységét. Erről ebben a cikkünkben számoltunk be.

A Nemzetei Választási Iroda május 14-re írta ki a voksolást. Hivatalosan, cikkünk írásáig még nincsenek indulók.

Kammerer Zoltán sportpályafutása

A sportoló öt olimpián vett részt, először 1996-ban, Atlantában versenyezhetett. A 2000-es sydneyi játékokon két (K-2 500 és K-4 1000 méter), négy évvel később Athénban egy (K-4 1000 méter) aranyérmet nyert, illetve 2012-ben ezüstérmesként végzett Londonban (K-4 1000 méter).

Kammerer 25 éve csatlakozott a győri klubhoz, karrierje során három világbajnoki és hét Európa-bajnoki címet szerzett, ezekkel együtt összesen 39 érme van nagy világversenyekről.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
Bevetésen a Leopard 2-esek, fokozódik a helyzet Zaporizzsjánál – Háborús híreink pénteken

Bevetésen a Leopard 2-esek, fokozódik a helyzet Zaporizzsjánál – Háborús híreink pénteken

Egyre több hír és felvétel érkezik arról, hogy az ukrán offenzívában aktív szerepet játszanak a nyugati tankok, köztük a Leopard 2-esek is. Moszkva napok óta igyekszik különböző módokon bizonyítani, hogy kilőtt már közülük legalább egyet. Úgy tűnik, hogy a napok óta kibontakozóban lévő ukrán támadások egyik fő csapása Zaporizzsja megyében van. Ugyanakkor az itt található atomerőmű számára komoly problémát jelent a felrobbant Nova Kahovka-i gát, mivel idővel nem juthat elég víz a hűtésére. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×