eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Karácsony Gergely főpolgármester (b) és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) alakuló ülésén a Főpolgármesteri Hivatalban 2020. február 11-én. A háromoldalú érdekegyeztető fórumban öt szakszervezeti és öt munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselői foglalnak helyet.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Rezsitámogatás: továbbra sincs egyezség a kormány és Budapest között

Az általános főpolgármester-helyettes számolt be a tárgyalások eredményéről.

Kiss Ambrus az ATV műsorában úgy fogalmazott: korrekt szakmai párbeszédet folytattak le Láng Zsolt kormánybiztossal, és bízik abban, hogy lesz egyezség, mivel a kormány egyelőre még a megyei önkormányzatokkal sem állapodott meg.

A főpolgármester-helyettes hozzátette: a főváros egyenlege jelenleg közel 17 milliárd forintos mínuszban van, és ahhoz, hogy ellássa feladatait, mindenképp kell támogatás az államtól.

„Stabil lábakon áll-e a költségvetés? Nem, de ebből nem is csináltam titkot, hiszen azok a folyó évi bevételeink, amik várhatóan rendelkezésre állnak, azok az állami elvonásokkal, illetve az energiaárakkal nem elegendőek” – mondta Kiss Ambrus.

Megjegyezte azt is, hogy

muszáj kockázatot vállalniuk,

már csak azért is, mert nem lehet tudni, mekkora lesz a villamosenergia, a földgáz és a távhő ára az elkövetkező évben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×