eur:
380.13
usd:
353.08
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Nyitókép: Fotó: Google Maps

Újabb életveszélyes darázscsípés Szentendrén, mentők jöttek a kisfiúért

Darázs csípett megy egy gyereket a szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskolában, az iskolai védőnő mentette meg az életét, mert beadott neki egy injekciót. A tanulót kórházba vitték.

„Először úgy tűnt, hogy semmi baja nincs a kisfiúnak a darázscsípés után, így beült a következő órára, de aztán a tanító néni lehozta hozzám az iskolában található orvosi rendelőbe, és azonnal láttam, hogy allergiás reakciója van” – idézi a Blikk a szentendrei Barcsay Jenő iskola védőnőjét. A szakember azonnal beadott neki egy EpiPen injekciót, és ezzel stabilizálni tudták a gyerek állapotát.

A negyedikes tanulót az iskolaudvaron csípte megy egy darázs. Az injekció megkapása után érkeztek a mentők is, és

miután stabilizálták a gyermek állapotát, kórházba szállították

– idézi a lap a iskolai védőnőt.

Az egészségügyi szakember elmondta még, hogy a tanévkezdés előtt a KLIK minden oktatási intézménybe szállított ki EpiPen injekciókat, amiről a védőnő tájékoztatást tartott a tantestületnek.

A Facebookon egy szentendrei csoportban kommentben azt írták, a gyerek jobban van, de még kórházban tartják.

Januárban mogyoróvaj-allergia miatt életét vesztette egy gyerek Újpesten, amikor egy iskolában tartott születésnapon evett a hozott tortából. Akkor döntöttek úgy, hogy mindegyik iskola kap ilyen speciális injekciókat.

Szentendrén a nyáron meghalt egy zöldséges, akit szintén darázs csípett meg. A felnőtt férfit a nyelvén érte akkor a szúrás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 11. 03:30
×
×
×
×