INFORÁDIÓ
2022. október 7. péntek
Amália

jobbik

feloszlatás

politika

jakab péter

Feloszlatta magát a Jobbik tíz alapszervezete

Feloszlatta magát a Jobbik tíz alapszervezete

InfoRádió

Úgy látják, hogy a pártvezetés a Fideszt szolgálja. A távozók Jakab Péter volt elnök-frakcióvezető szövetségesei.

Jakab Péter ősszel még a Jobbik elnöke, parlamenti frakcióvezetője, sőt miniszterelnök-jelöltje volt. A tavaszi választási vereség óta azonban fokozatosan távolodik a pártjától, amelyet egy mindmáig nem tisztázott zaklatási, és egy hasonlóképpen homályos korrupciós ügy is szétzilált.

A Jobbik élén Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő, a képviselőcsoport elnöki posztján pedig frakciótársa, Lukács László György váltotta Jakabot.

Ő a kabinetfőnökével, Molnár Enikővel azóta a Nép pártján szlogent felhasználva egyszemélyes politikai brendet épít, és a pártját megkerülve saját petíciót indított a rezsiemelés ellen.

"Köszönöm, hogy ilyen sokan követtek és támogattok. Köszönöm, hogy velem együtt járjátok végig ezt a nagyon kemény, rögös utat, ami elvezet bennünket a kormányváltáshoz ."

A Jobbik vezetése korábban egy büntetés nélkül záródó etikai vizsgálatot indított Jakab ellen és felszólította a volt elnököt, hogy a saját akcióihoz ne használja a párt jelképeit, de egyenlőre nem zárták ki őt a soraikból.

Erről Lukács László György frakcióvezető beszélt az ATV-ben: "Jakab Péternek a Jobbikban a helye. Mindig azt szoktam mondani, hogy Jakab Péter szíve és esze jobbikos. Lehet, hogy a tanácsadója rossz tanácsokat ad neki és próbálja eltávolítani őt ettől a közösségtől, de ő valójában ehhez a közösséghez tartozik. Ha én tanácsokat adhatok neki, akkor ne dolgozzon azon, hogy az ellenzéki térfelet megossza. Számítunk rá, és ezért is a Jobbik frakciójának a tagja."

Vasárnap még közelebb került a szakításhoz a Jobbik és a pártalapítással gyanúsított Jakab Péter. A Nép pártján elnevezésű, Jakabot népszerűsítő Facebook-oldalon megjelent egy közlemény, amely szerint "a Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak, akiknek sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, mint a haza sorsa."

Erre hivatkozva Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely jobbikos alapszervezetei feloszlatták magukat. Indoklásuk szerint azért, mert nem asszisztálnak tovább ahhoz a vezetéshez, amely összekacsint a Fidesszel, és a Jobbik elnökét, Jakab Pétert megpróbálta feláldozni, kivégezni az Orbán-rezsim érdekében.

A Jobbik is írásban reagált a bejelentésre. A párt szerint ez az egész annak a Molnár Enikőnek a kétségbeesett kísérlete az ellenzék megosztására, aki tanácsadóként Jakab Péter felhasználásával több tízmillió forintot akart magának fizetésként kicsikarni a párt frakciójától.

Nyitókép: Facebook/Jakab Péter

Kapcsolódó hang

Feloszlatta magát a Jobbik tíz alapszervezete
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018