eur:
393.63
usd:
368.48
bux:
65924.59
2024. április 24. szerda György
Járőröző rendőrautó és katonák a magyar-szerb határon, Ásotthalom térségében 2016. július 5-én. Mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén: azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Így indul a határvadász ezred szervezése

A jövő hónaptól megkezdődik a határvadász egység szervezése, miután a kormány rendeletet hozott erről.

A hírek szerint első körben egy 2200 fős egységet állítanak fel (ezt később 4000 főre emelik), amelynek legénységi állományát szerződésesek alkotják. Ők három évet szolgálnak majd az alakulatnál - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. A létrehozandó ezred szerződéses határvadászai szerződésük lejártakor dönthetnek majd úgy, hogy hivatásos határvadászként folytatják szolgálatukat. Az új ezred tisztjei és tiszthelyettesei pedig a készenléti rendőrség hivatásos tagjai lesznek a pénteki Magyar Közlönyben megjelent szabályozás szerint.

A határvadász alakulat felálítását Orbán Viktor miniszterelnök azzal indokolta, hogy az utóbbi időben nőtt az illegális határátlépési kíséreletek száma és a próbálkozóknak már lőfegyvereik is vannak.

Az ezred létrehozásával egyidőben megerősíitik a határon a műszaki zárat is. Minderre a kormány a honvédelmi alapból biztosítja a pénzt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×