eur:
390.62
usd:
368.16
bux:
55199.57
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Matt Schlapp, az American Conservative Union (ACU) elnöke köszöntő beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Budapesten a világ legjelentősebb konzervatív konferenciája

Első európai helyszínként Magyarország adhat otthont a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciának csütörtökön és pénteken a budapesti Bálnában.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója korábban azt mondta: büszkék arra, hogy Budapesten rendezik meg a konferenciát, amelynek mottójául az Isten, haza, család hármas egységét választották.

A CPAC rendezvényén több mint kétszáz magasrangú külföldi vendég képviselteti magát szerte a világból, Dél-Amerikától Japánig. A főszónok Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg a beszédek sorát, de mellette az alakuló magyar kormány több tagja, köztük Varga Judit és Gulyás Gergely is felszólal, ahogy az Országgyűlés elnöke, Kövér László is.

A külföldi vendégek közül mások mellett Rick Santorum volt republikánus szenátor, Václav Klaus, Csehország volt elnöke és miniszterelnöke, Jordan Bardella, a Rassemblement National elnöke és az olasz jobboldal képviselői is részt vesznek a konferencián.

Matt Schlapp, az American Conservative Union elnöke kiemelte, hogy CPAP első alkalommal rendez Európában rendezvényt, és e tekintetben "nem is jut eszébe" fontosabb hely, mint Budapest, ahol a modern társadalomban felvetődő kérdéseket megfelelő módon és megnyugtatóan kezelik. Azt mondta, azok az szereplők vesznek részt a konferencián, akik a szuverén országokban a szabadság eszményét életbe tudják tartani.

A rendezvény részletes programja itt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×