eur:
388.58
usd:
361.42
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Parking lot for semi trucks, top view. Aerial view of Truck trailers parked for waiting loading on factory. Logistics and shipping
Nyitókép: Lazy_Bear/Getty Images

Két időszakra felfüggesztik a hétvégi kamionstopot

A szakmai szervezetek kérésére módosított a kormány.

Csütörtök este jelentett be három intézkedést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ezeket azért hozta a kormány, hogy rendeződhessenek az ország üzemanyagellátással kapcsolatos logisztikai problémái. Mint Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató társaságában elmondta, van elegendő üzemanyag, csak a "szabálytalan" felhasználás okoz gondot (pánikvásárlás, üzemanyag-turizmus, a nagykereskedelem piaci árainak kikerülése "hagyományos" kutakon való tankolással). Az intézkedésekről itt írtunk, ezek egyike volt a március 15-i négynapos hosszú hétvégére kihirdetett kamionstop.

Ezt pénteken két éjszakai időszakra felfüggesztették - derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből. Eszerint a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása nem érvényes

vasárnap és hétfőn éjjel tíz-tíz órás időtartamban, este 22 órától reggel 8 óráig.

Azt írták, hogy a szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai fuvarozó vállalkozások rugalmasabban szervezhessék meg feladataikat, a kevésbé forgalmas éjszakai órákban célba juttathassák a rájuk bízott árukat.

Emlékeztettek: a korlátozás alól az általános szabályok szerint mentesülnek többek között az élő állatot, gyorsan romló élelmiszert vagy üzemanyagot, tüzelőanyagot szállító járművek is. A kamionstop nem vonatkozik a humanitárius küldeményekre, így az Ukrajnából menekülőknek gyűjtött adományokra sem. Ezen a hétvégén megszakítás nélkül közlekedhetnek a napi fogyasztási cikket szállító tehergépkocsik is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×