eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Mobil Hofherr Albert utcai üzemanyagtöltő-állomása Budapesten 2021. november 15-én. A kormány ettől a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követően vizsgálják felül.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Azonnali benzinárstopot vezetett be a nagykereskedelemben is a kormány

A ma 13 órakor életbe lépő döntést azzal indokolták, hogy versenyképesebbé teszi a kiskereskedelmi benzinkutak működését.

A kormány hétfőtől (mától) 480 forintban maximalizálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is – írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hozzátéve, hogy ez a lépés hozzájárul a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez. A rendelet 13 órakor lép hatályba.

A Magyar Közlönyben már meg is jelent kormányrendelet értelmében hétfőtől a benzinárstop már a benzin és gázolaj nagykereskedelmi árára is vonatkozik, azaz a kormány legfeljebb 480 forintban határozza meg a benzin és gázolaj literenkénti árát.

A tavaly novemberben bevezetett benzinárstop május 15-éig érvényben marad, és a most megjelent rendelet szerint a nagykereskedelmi árstopot is május 15-ig kell alkalmazni.

Mint ismert, a tárca hétfőn tárgyalt a Független Benzinkutasok Szövetségével. Az Oroszország elleni szankciók hatására azóta kilőttek a földgáz- és az olajárak, erről itt írtunk részletesen.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×