INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

benzinkút

árstop

kormányinfó

gulyás gergely

itm

üzemanyag

car dashboard close up low fuel warning close up

Kormányinfó: a kocsi teletankolására lehetőséget kell biztosítani

Infostart / InfoRádió

A benzinkutak nem korlátozhatják a megvásárolható üzemanyag mennyiségét, az árstop miatt bezárt töltőállomásokat pedig a Mol veheti át - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az állam élni fog azzal a lehetőségével, hogy maga jelölje ki a benzinkút működtetőjét azokon a helyeken, ahol bezárás miatt nem lehetne 5 kilométeren belül üzemanyagot venni - közölte Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón kiemelte: ahol szükséges, a Mol átvállalja a szolgáltatást és működteti a kutakat.

A kormánynak eddig nincs tudomása arról, hogy lenne olyan hely az országban, ahol nem lehet 5 kilométeren belül üzemanyagot venni. Hozzátette, legfeljebb 3-4 helyen adódhat ilyen helyzet.

A rendelet egyértelműen előírja, hogy korlátozások nélkül lehessen tankolni. Az egyetlen korlátozás, amit a rendelet megenged, hogy ha valaki kannában vinne el üzemanyagot, az legfeljebb 10 litert vásárolhat. A kocsi teletankolásra lehetőséget kell adni – jelentette ki Gulyás Gergely.

Az intézkedés betartását a NAV fogja ellenőrizni, és kellő szigorral lép fel olyan korlátozás esetén, amely ellentétes a rendelettel – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy

állami támogatás nem lesz a benzinkutaknak.

A tájékoztató után jelent meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye. Ebben az szerepel, ha egy töltőállomás nem képes a vásárlók megfelelő kiszolgálására, és ezért üzemszünetet hirdet, úgy a tárca a hatályos szabályozásban foglaltak alapján, az ellátásbiztonság szempontjait szem előtt tartva megvizsgálja a kijelölés szükségességét. Ha ez indokolt, a feladatok átmeneti ellátására egy nyilvántartott szolgáltatót jelölnek ki.

Mostanáig nem volt egyetlen olyan vállalkozás sem, amely helyett mást kellett volna kijelölni.

Az innovációs tárca folyamatosan egyeztet a feladatok átvételéhez szükséges erőforrásokkal rendelkező MOL vezetésével.

Nyitókép: Vera_Petrunina/Getty Images

Kapcsolódó hang

Gulyás Gergely - benzinkutak
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018