eur:
392.88
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
car dashboard close up low fuel warning close up
Nyitókép: Vera_Petrunina/Getty Images

Kormányinfó: a kocsi teletankolására lehetőséget kell biztosítani

A benzinkutak nem korlátozhatják a megvásárolható üzemanyag mennyiségét, az árstop miatt bezárt töltőállomásokat pedig a Mol veheti át - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az állam élni fog azzal a lehetőségével, hogy maga jelölje ki a benzinkút működtetőjét azokon a helyeken, ahol bezárás miatt nem lehetne 5 kilométeren belül üzemanyagot venni - közölte Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón kiemelte: ahol szükséges, a Mol átvállalja a szolgáltatást és működteti a kutakat.

A kormánynak eddig nincs tudomása arról, hogy lenne olyan hely az országban, ahol nem lehet 5 kilométeren belül üzemanyagot venni. Hozzátette, legfeljebb 3-4 helyen adódhat ilyen helyzet.

A rendelet egyértelműen előírja, hogy korlátozások nélkül lehessen tankolni. Az egyetlen korlátozás, amit a rendelet megenged, hogy ha valaki kannában vinne el üzemanyagot, az legfeljebb 10 litert vásárolhat. A kocsi teletankolásra lehetőséget kell adni – jelentette ki Gulyás Gergely.

Az intézkedés betartását a NAV fogja ellenőrizni, és kellő szigorral lép fel olyan korlátozás esetén, amely ellentétes a rendelettel – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy

állami támogatás nem lesz a benzinkutaknak.

A tájékoztató után jelent meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye. Ebben az szerepel, ha egy töltőállomás nem képes a vásárlók megfelelő kiszolgálására, és ezért üzemszünetet hirdet, úgy a tárca a hatályos szabályozásban foglaltak alapján, az ellátásbiztonság szempontjait szem előtt tartva megvizsgálja a kijelölés szükségességét. Ha ez indokolt, a feladatok átmeneti ellátására egy nyilvántartott szolgáltatót jelölnek ki.

Mostanáig nem volt egyetlen olyan vállalkozás sem, amely helyett mást kellett volna kijelölni.

Az innovációs tárca folyamatosan egyeztet a feladatok átvételéhez szükséges erőforrásokkal rendelkező MOL vezetésével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×