eur:
385.31
usd:
354.95
bux:
0
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az Esztergomi Szakképzési Centrumhoz (ESZC) tartozó tanszálloda kivitelezési munkálatainak megkezdéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Esztergomban, az ESZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakiskola Dísztermében 2021. július 7-én. A kormány 1,8 milliárd forintos támogatásával az esztergomi Fürdő Szállóból konyhának, cukrászdának és étteremnek is helyet adó tanszállodát alakítanak ki. A tanszállodában az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket, három iskolából.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Völner-ügy: hónapokig lehallgatták a gyanúsítottakat – lapinformáció

A megfigyelések vezettek el az igazságügyi miniszterhelyetteshez, vádalkut még nem kötött senki a hvg.hu szerint.

Több ezer oldalnyi bizonyítékot, jórészt lehallgatási anyagokat gyűjtött össze a Nemzeti Védelmi Szolgálat abban a bűnügyben, amelyben Völner Pál, az igazságügyi miniszter államtitkára is gyanúsított lett – tudta meg a hvg.hu. Bár az ügy iratai egyelőre minősített adatok, a lap információi szerint az ügyészségen már azon dolgoznak, hogy a titkosításokat feloldják. Arról is írnak, hogy az ügy gyanúsítottjai őszintén megdöbbentek, hogy lebuktatták őket, mert vélhetően úgy érezték, Völner Pál jelenti a garanciát a gördülékeny üzletmenetre.

A portál úgy tudja,

a gyanúsítottak telefonjait több hónapja lehallgatta a Nemzeti Védelmi Szolgálat, az NVSZ, a bizonyítékok nagy része innen származik.

Emlékeztetnek, hogy ez a szervezet Pintér Sándor belügyminiszter irányítása alá tartozik. Varga Judit igazságügyi miniszter a Pegasus-botrány kapcsán tett korábbi nyilatkozata szerint a most megvádolt helyettesének delegálta a titkos megfigyelések engedélyezését, az NVSZ tevékenységére viszont Völner Pálnak nincs rálátása, ott egy bíró adja ki az engedélyeket.

A lap felidézi, hogy a vesztegetési ügy másik feltételezett érintettje Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke őrizetbevételéről hiába írt a sajtó, a kormány hetekig nem adott róla tájékoztatást. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta a múlt heti Kormányinfón, hogy ő is csak a sajtóból értesült az ügyről. Ahogy az Infostart is megírta, kedd reggel a Legfőbb Ügyészség adta hírül közleményében, hogy kezdeményezik Völner Pál parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését, amiért a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz Schadl György kérésének megfelelően.

A hvg.hu forrásai szerint olyannyira nagy a titkolózás, hogy a gyanúsított védői is csak “titokszobában” ismerkedhetnek az ügyben eddig keletkezett iratokkal, arról még másolatot, sőt jegyzeteket sem készíthetnek. Úgy tudják, egyelőre senki nem kötött vádalkut, az ügyészség kezében az NVSZ által összegyűjtött óriási iratanyag van bizonyítékként.

Címlapról ajánljuk
Havasi Katalin az oltásellenes lobbiról: egy szűk, de hangos csoport akciózik

Havasi Katalin az oltásellenes lobbiról: egy szűk, de hangos csoport akciózik

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának főtitkára szerint az oltásellenes mozgalmak célja, hogy megrendítsék a szülők bizalmát a védőoltásokban, pedig bizonyítottan nem okoznak maradandó károsodásokat. Havasi Katalin az InfoRádióban elmondta: a nagyobb problémát a szomszédos országok jelentik, ahonnan behurcolhatók bizonyos, akár járvánnyal is fenyegető betegségek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Elítéltekkel töltik fel a fegyveres erőket az ukránok, törnek előre az oroszok Kelet-Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Elítéltekkel töltik fel a fegyveres erőket az ukránok, törnek előre az oroszok Kelet-Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Már több mint háromezer elítélt kérte a büntetés letöltése alóli feltételes szabadlábra helyezést, hogy részt vegyen Ukrajna védelmében - hozta nyilvánosságra Olena Viszocka igazságügyi miniszterhelyettes egy keddi tévéműsorban. A tisztségviselő szavai szerint ez a szám megfelel a tárca előzetes várakozásainak. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a törvényi korlátozások miatt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a jelentkezők közül hányan felelnek meg a követelményeknek. A brit védelmi minisztérium kiadta napi jelentését, amelyben arról számolnak be, hogy miközben a Harkivnál nyílt frontvonalra koncentrál a közvélemény, addig az orosz alakulatok folyamatosan törnek előre Donyeck megyében. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×