INFORÁDIÓ
2023. február 4. szombat
Csenge, Ráhel

völner pál

igazságügyi minisztérium

vesztegetés

végrehajtás

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az Esztergomi Szakképzési Centrumhoz (ESZC) tartozó tanszálloda kivitelezési munkálatainak megkezdéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Esztergomban, az ESZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakiskola Dísztermében 2021. július 7-én. A kormány 1,8 milliárd forintos támogatásával az esztergomi Fürdő Szállóból konyhának, cukrászdának és étteremnek is helyet adó tanszállodát alakítanak ki. A tanszállodában az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket, három iskolából.

Völner-ügy: hónapokig lehallgatták a gyanúsítottakat – lapinformáció

Infostart

A megfigyelések vezettek el az igazságügyi miniszterhelyetteshez, vádalkut még nem kötött senki a hvg.hu szerint.

Több ezer oldalnyi bizonyítékot, jórészt lehallgatási anyagokat gyűjtött össze a Nemzeti Védelmi Szolgálat abban a bűnügyben, amelyben Völner Pál, az igazságügyi miniszter államtitkára is gyanúsított lett – tudta meg a hvg.hu. Bár az ügy iratai egyelőre minősített adatok, a lap információi szerint az ügyészségen már azon dolgoznak, hogy a titkosításokat feloldják. Arról is írnak, hogy az ügy gyanúsítottjai őszintén megdöbbentek, hogy lebuktatták őket, mert vélhetően úgy érezték, Völner Pál jelenti a garanciát a gördülékeny üzletmenetre.

A portál úgy tudja,

a gyanúsítottak telefonjait több hónapja lehallgatta a Nemzeti Védelmi Szolgálat, az NVSZ, a bizonyítékok nagy része innen származik.

Emlékeztetnek, hogy ez a szervezet Pintér Sándor belügyminiszter irányítása alá tartozik. Varga Judit igazságügyi miniszter a Pegasus-botrány kapcsán tett korábbi nyilatkozata szerint a most megvádolt helyettesének delegálta a titkos megfigyelések engedélyezését, az NVSZ tevékenységére viszont Völner Pálnak nincs rálátása, ott egy bíró adja ki az engedélyeket.

A lap felidézi, hogy a vesztegetési ügy másik feltételezett érintettje Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke őrizetbevételéről hiába írt a sajtó, a kormány hetekig nem adott róla tájékoztatást. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta a múlt heti Kormányinfón, hogy ő is csak a sajtóból értesült az ügyről. Ahogy az Infostart is megírta, kedd reggel a Legfőbb Ügyészség adta hírül közleményében, hogy kezdeményezik Völner Pál parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését, amiért a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz Schadl György kérésének megfelelően.

A hvg.hu forrásai szerint olyannyira nagy a titkolózás, hogy a gyanúsított védői is csak “titokszobában” ismerkedhetnek az ügyben eddig keletkezett iratokkal, arról még másolatot, sőt jegyzeteket sem készíthetnek. Úgy tudják, egyelőre senki nem kötött vádalkut, az ügyészség kezében az NVSZ által összegyűjtött óriási iratanyag van bizonyítékként.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018