eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Völner-ügy: Varga Judit lemondását követeli az ellenzék

Donáth Anna és a Jobbik is az igazságügyi miniszter felelősségét hangsúlyozza, és felhozza a Pegasus-botrányt a Legfőbb Ügyészség által hivatali vesztegetéssel vádolt miniszterhelyettes ügye kapcsán.

Mint azt korábban az Infostart is megírta, Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára, miniszterhelyettese lemondott, miután hivatali vesztegetéssel vádolta meg és kérte országgyűlési képviselői mentelmi jogának feloldását a Legfőbb Ügyészség.

Donáth Anna, a Momentum elnöke a Pegasus-botránnyal hozta kapcsolatba az ügyet.

“Ma kiderült, hogy Varga Judit azon államtitkárának kezébe adta azt a döntést, hogy ki ellen vethetik be Magyarországon a Pegasus kémszoftvert, aki még Polt Péter ügyészsége szerint is korrupt, és folyamatosan milliós összegeket fogadott el készpénzben a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Ha a Bírósági Végrehajtói Kar le tudja fizetni Völnert, vajon kinek tett még »szívességet«? Engedélyezhette bárki lehallgatását kenőpénzért cserébe?” – tette fel a kérdést Donáth Anna Facebook-posztjában.

Így fejezte be bejegyzését: „Völner Pál lemondott. De

Varga Judit igazságügyi miniszternek is le kell mondania, mert hagyta, hogy egy megvesztegethető államtitkára feleljen a lehallgatások engedélyezéséért.

A miniszter nem csak képtelen ellátni feladatát és mással végezteti a lehallgatások engedélyeztetését, de saját minisztériumát és beosztottait is képtelen felügyelni. Azonnal le kell mondania.”

Felkészül: Varga Judit? (Jobbik)

Hogy Orbánék egy maffiaállamot építettek, annak régóta kézenfekvő bizonyítékai vannak. Hogy lopnak, az sem újdonság, hiszen "amit korrupciónak neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája". Az viszont, hogy többmilliós csúszópénzeket tömköd egy kormánytag a saját zsebébe, ráadásul a végrehajtói kar elnökének letartóztatását követően kerül a képbe, botrány a köbön – kezdi közleményét a Jobbik.

Joggal érdekelheti a közvéleményt az is – írják később –, hogy a kamerák elől előszeretettel menekülő Varga Judit igazságügyi miniszter mit tudott a kollégája ügyleteiről. Feltételezzük, ez is szóba került, amikor Völnerrel együtt figyeltek meg és hallgattak le független újságírókat, üzletembereket és ellenzéki politikusokat.

Helyettesét követve Varga Judit is haladéktalanul vegye a kabátját! – követeli a Jobbik.

Összellenzéki sajtótájékoztató

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Nunkovics Tibor (Jobbik) országgyűlési képviselő, Szakács László (DK) országgyűlési képviselő, Tompos Márton, a Momentum szóvivője, Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője és Lukácsi Katalin (Mindenki Magyarországa Mozgalom) közös online sajtótájékoztatót hirdetett meg délután 2 órára A korrupció a Fidesz legfőbb politikája – Varga Judit és Orbán Viktor is bűntárs a Völner-ügyben címmel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×