eur:
394.73
usd:
370.57
bux:
65346.42
2024. április 19. péntek Emma
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a Magyar Állandó Értekezlet végén a fővárosi Várkert Bazárban 2019. november 15-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

A KDNP és a Fidesz is reagált Völner Pál ügyében

A nagyobbik kormánypárt támogatni fogja a miniszterhelyettes mentelmi jogának felfüggesztését. A kisebbik kormánypárt részéről Semjén Zsolt beszélt.

Közleményt adott ki kedd délután a hivatali visszaélési ügybe keveredett Völner Pál igazságügyi minisztériumi államtitkárral kapcsolatban a nagyobbik kormánypárt.

A Fidesz azt írja, a baloldalon nyomát sem látja annak, hogy kész lenne tisztázni a Városháza-botrányt és egyéb korrupciós ügyeket. A párt tisztázta, meg fogja szavazni Völner Pál ellenzék által sürgetett mentelmijog-felfüggesztését, mert "tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt".

"Örülünk, hogy ezt ő maga is így érzi, és azonnal lemondott" - fogalmaz a közlemény.

A közlés megjegyzi még,

"Karácsony Gergely hetek óta menekül, miközben mára egyértelmű, hogy a Városházán maffia működik,

és a baloldali pártok jutalékos rendszerben árusítják ki a fővárosi ingatlanvagyont a Gyurcsány-Bajnai-holdudvarnak".

Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa bírta szóra.

"Ez is azt bizonyítja, mint több fideszes képviselő esetében is: az ügyészség működik, Polt Péter teszi a dolgát, és ha valakivel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor mindegy, hogy parlamenti, nem parlamenti, kormánypárti vagy nem kormánypárti, képviselő vagy nem képviselő, a törvény betűje szerint vele szemben el kell járni" - fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

A maga részéről Völner Pált egy "nagyon rendes, kitűnő embernek" ismerte meg,

személyesen nehezen tudná elképzelni, hogy a gyanúsítás megáll majd, és az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

Ismert, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is volt egyben, a gyanú szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. A gyanúsítás miatt államtitkári tisztségéről lemondott, parlamenti mandátumáról azonban nem, amit az ellenzék helytelenít.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×