eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Lemond Völner Pál

A hivatali vesztegetéssel vádolt politikus azt közölte, hogy nem követett el bűncselekményt.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, de vállalja az ügy politikai következményeit és kedden lemond államtitkári posztjáról. A politikus ügyvédje, Papp Gábor közleményében azt is írta, hogy Völner Pál mindenben együttműködik a nyomozó hatósággal, kihallgatása céljából bármikor rendelkezésre áll.

Az ügyvéd jelezte: sem Völner Pál, sem ő, sem pedig Varga István ügyvéd nem kíván nyilatkozni az ügyben.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A megalapozott gyanú szerint ugyanis a politikus a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Korábban sajtóhírek szóltak arról, hogy Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét letartóztatták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×