eur:
392.76
usd:
365.49
bux:
66550.85
2024. április 26. péntek Ervin
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve a harmadik, emlékeztető adag oltásához a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján augusztus 11-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Még újabb csoportoknak tehetik kötelezővé a harmadik oltást

Friss információk a Kormányinfóról.

A koronavírus-járvány terjedése miatt a kormány a szerdai ülésén döntött három szigorításról. Szombattól kötelező egy sor zárt térben a maszkviselés (a részletszabályokról itt írtunk), az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, továbbá kötelezővé teszik a harmadik oltás felvételét az egészségügyben.

Ez utóbbival kapcsolatban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: minden adat szerint fél év alatt lecsökken a két oltásdózis nyújtotta védettség, ezért indokolt ennyi idő után a harmadik oltás felvétele. Az egészségügyben kötelezővé fogják tenni (egyelőre nem tudni, mikortól), és

az államigazgatáson belül is terveznek ilyen intézkedést,

hogy jó példával járjanak elöl.

Az egészségügyre vonatkozó szabályozás szerint a második oltás utáni 7. hónap végégi kell felvenni a harmadik dózist. Gulyás Gergely kérdésre adott válaszában sejtette, hogy aki nem veszi fel a harmadik oltást, nem dolgozhat tovább az egészségügyben.

Szóba került az állami fenntartású iskolákban dolgozóknál bevezetett kötelező oltakozás - náluk egyelőre a két dózis maradt a szabály, itt nem hozott a kormány új döntést (viszont a szakszervezetek javaslata nyomán nem is változtattak rajta, hogy ne legyen kötelező vagy például a védettségi igazolvány is elegendő legyen). A pedagógusok 86-87 százaléka oltott Gulyás Gergely elmondása szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×