eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő utasok a budapesti Farkasréti temető előtti villamosmegállóban a közelgő mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt 2020. október 31-én. Halottak napján, és annak hétvégéjén is kiemelten fontos a fertőzések megelőzésére szolgáló szabályok betartása - hívta fel a figyelmet pénteken a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az operatív törzs mindenkit arra kért, hogy aki tömegközlekedéssel közelíti meg a temetőt, a járművön és a várakozóhelyen is viseljen maszkot.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Budapest nem várta meg a Kormányinfót: döntöttek a kötelező maszkviselésről

Szombattól a budapesti fürdők csak védettséget igazoló dokumentum birtokában látogathatók.

A főváros vezetése nem fog a kormányra várni, a fővárosi közgyűlés jövő heti ülésén dönteni fognak arról, hogy elrendeljék Budapest közigazgatási területén zárt terekben a maszkviselést. A zárt térben való maszkviselés mellett szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók – írja közleményében a főváros.

Frissítés: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délutáni Kormányinfón bejelentette: péntek éjféltől kötelező zárt térben a maszkviselés Magyarországon.

Mivel az esetszámok egyre jobban emelkednek, napok óta száz felett a halálos áldozatok száma, a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb.

Budapest vezetése ezúton is köszöni a budapestiek együttműködését, hiszen amióta kötelező a maszk használata a közösségi közlekedés járatain, még nem kellett komoly büntetéseket kiosztani, a legtöbben fegyelmezetten viselik a maszkot.

Az ugyanakkor nem egyértelmű, hogy a fővárosnak van-e jogi lehetősége maszkviselést előírni zárt terekben.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztja a témában:

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×